Вчені виявили користь йогурту для серця

26 лютого 2018, 13:22

В ході нового дослідження виявилося, що регулярне вживання йогурту знижує ризик серцево-судинних захворювань.

Результати дослідження медиків, опубліковані в науковому журналі American Journal of Hypertension, показали, що підвищена кількість йогурту в раціоні здатна знизити ризик розвитку гіпертонії, пише Independent. Зокрема, групі медиків вдалося підтвердити, що регулярне вживання йогурту дозволяє знизити ризик підвищеного артеріального тиску і позитивним чином вплинути на здоров'я серця.

Відео дня

У дослідженні взяли участь 55 898 жінок у віці від 30 до 55 років, а також 18232 чоловіків у віці від 40 до 75 років. Всі учасники експерименту, який розпочався в 1980 році, страждали від гіпертонії. В ході дослідження його автори аналізували інформацію про режим харчування учасників експерименту, які відповідали на питання медиків кожні чотири роки по 60 пунктам.

В результаті несподівано з'ясувалося, що чим більше йогурту споживали учасники експерименту, тим менше страждали серцевими захворюваннями через кілька років. Так, було відзначено, що ті респонденти, які вживали від двох порцій йогурту в тиждень, в майбутньому мали на 20 відсотків меншу вірогідність розвитку серцево-судинних захворювань, в тому числі інсультів.

Жінки, які вживали йогурт як мінімум два рази на тиждень, були в 30 разів менше схильні до ризику інфаркту міокарда. У чоловіків цей показник був трохи нижче - шанувальники йогурту мали на 19 відсотків меншу вірогідність розвитку інфаркту міокарда.

«Наші результати показують, що більш високе довгострокове споживання йогурту пов'язано з більш низьким ризиком серцево-судинних захворювань серед гіпертензивних чоловіків і жінок. Ці дані підтверджують, що включення йогурту в схему здорового харчування для людей з гіпертонією здатне у багато разів знизити у них ризик розвитку серцевих захворювань », - пишуть автори дослідження.

Журналістка випадково вкрала йогурт в автоматичному магазині Amazon Go
Молочний експеримент: де в Україні створюють першокласний кефір і йогурт
Йогурт з гарбузом: тренди молочного бізнесу

Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE в Facebook

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X