Вчені назвали ефективну для схуднення спецію
Згідно з дослідженнями, саме коричний альдегід, який надає спеції особливого смаку та запаху, перешкоджає розвитку ожиріння і гіперглікемії. Речовина впливає на жирові клітини, сприяючи їх руйнуванню за допомогою термогенеза, а також покращує метаболізм.
Вчені також з'ясували, що кількість генів і ферментів, відповідальних за ліпідний обмін, значно збільшувалася під впливом коричного альдегіду. Ба більше, зростала кількість білків Ucp1 і Fgf21, необхідних для спалювання жиру.
Варто зазначити, що корисною є саме справжня цейлонська кориця. Вона має більш світлий відтінок і насичений смак, ніж касія - дешевий аналог кориці, який часто зустрічається у магазинах.
- Читайте також: Чотири інгредієнта, які варто додавати в свій ранкову каву
Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE в Facebook