Із краєвидом на Атлантичний океан. Українська студія представила проєкт унікального скляного будинку-кубу на скелі

26 червня 2020, 14:46

Студія Yakusha Design показала проєкт замовлення — будинку для відпочинку активного серфера. Власник хоче, щоб з вікон відкривався максимальний огляд на океан.

Українська студія живого дизайну поділилась зображеннями проєкту, що був виконаний на замовлення. Мінімалістичний будинок-куб буде розташований на скелі на міцному бетонному фундаменті. Ідея проєкту полягає у створенні відчуття невагомості архітектури.

Відео дня

@прес-служба Yakusha Design
Фото: @прес-служба Yakusha Design

Колона посередині є опірною і дозволяє по всьому периметру зробити скляні фасади. Вона займає невеликий внутрішній простір і, водночас, вміщує більшість інженерних та комунікаційних вузлів, максимізуючи площу і відкриваючи огляд на Атлантичний океан. А інтегрована система віконних штор-ролетів по всьому периметру будинку дозволить власникам заховатися від сторонніх очей.

Вікна по всьому периметру можна закрити ролетами (Фото: @прес-служба Yakusha Design)
Вікна по всьому периметру можна закрити ролетами / Фото: @прес-служба Yakusha Design

Мінімалістичний будинок має мати мінімалістичний інтер'єр. Тому відкрита концепція інтер'єру площею 48 кв. м передбачає лише найнеобхідніші меблі. Функціональні зони — вітальня, кухня, спальня та ванна — непомітно перетікають одна в одну.

Всі меблі — модульний диван, двоспальне ліжко, низькі стільці, дерев’яний журнальний столик та робочий стіл — спроєктовані спеціально для цього проєкту таким чином, щоб не перешкоджати краєвиду назовні.

Мінімалістичний інтер'єр відповідає мінімалістичному дизайну (Фото: @прес-служба Yakusha Design)
Мінімалістичний інтер'єр відповідає мінімалістичному дизайну / Фото: @прес-служба Yakusha Design

Освітлення складається з двох незалежних систем: світлодіодної стрічки по всьому периметру стелі та трьох лаконічних торшерів для нічного читання круглої форми. Для економії місця ванна кімната розташована навпроти зони для приготування їжі, проте її конфіденційність забезпечується скляною стінкою з ефектом матування. Каналізаційна система прихована в підлозі. Вся сантехніка підібрана у чорному кольорі та виконана в дуже мінімалістичному стилі.

Вся сантехніка підібрана у чорному кольорі та виконана в мінімалістичному стилі (Фото: @прес-служба Yakusha Design)
Вся сантехніка підібрана у чорному кольорі та виконана в мінімалістичному стилі / Фото: @прес-служба Yakusha Design

Центральний стовп покритий панелями з органічної соломи, які чудово зберігають тепло, фундамент виготовлений з подрібненого бетону вторинного використання, підлога покрита дерев’яним паркетом з переробленого дерева, а стеля — екологічною глиняною штукатуркою.

Центральний стовп покритий панелями з органічної соломи (Фото: @прес-служба Yakusha Design)
Центральний стовп покритий панелями з органічної соломи / Фото: @прес-служба Yakusha Design

Натхненням для проєкту будинку став маяк поблизу міста Назаре в Португалії. Будинок-куб буде збудований у Португалії.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X