Коштують як діаманти. Чим унікальні трюфелі та чому вони такі дорогі - розповідає ресторатор

16 грудня 2021, 06:25

Як вирощують трюфелі, через що їхня вартість щороку збільшується та чому свині вже не головні пошуковці цих грибів — Радіо НВ представляє новий випуск подкасту Це розкіш.

Василіса Фролова та Олексій Тарасов зустрілися в студії Радіо НВ, щоб з’ясувати, що особливого в трюфелях та чому ці гриби вважаються розкішшю. В цих питання розбиралися разом з рестораторкою Марією Дідковською та організаторкою гастрономічних турів Італією Катериною Звєздою.

Відео дня

Експертка розповідає, що трюфелі - найдорожчі гриби, які коштують від трьох до дев’яти тисяч євро за кілограм. Це доволі вибагливий продукт, який росте під землею та вимагає особливих умов і клімату. Французи називають трюфелі чорними діамантами.

Загалом є багато видів цих грибів, але виокремлюють два — білі та чорні. Білого трюфелю в світі дуже мало. На відміну від чорного, білий гриб не підлягає термообробці. Також він має більш горіховий смак та насичений аромат. Саме тому білий трюфель вважають афродизіаком.

Детальніше про те, як видобувають трюфелі, скільки кілограмів цього гриба на тиждень продають на найбільшому маркеті чорного трюфелю та у чому суть війни білих трюфелей з Італії та чорних з Франції - слухайте в програмі Це розкіш.

Показати ще новини
Радіо NV
X