Шоколад може убезпечити від діабету - дослідження
В ході дослідження вчені виявили, що речовина епікатехін, що міститься в какао-продуктах, покращує роботу підшлункової залози і стимулює вироблення інсуліну, пише New York Post. До такого висновку вчені діййшли після проведення експерименту на групі щурів з ожирінням. Тваринам давали добавки з епікатехіном протягом чотирьох тижнів, після чого - у всіх тварин зазначався помірний рівень глюкози, а їх зайва вага почала зникати.
Як розповідає голова дослідження Джеффрі Тесса, щоб отримати від шоколаду користь - він повинен бути максимально натуральним і містити якомога менше цукру. Вчений вважає, що таке відкриття допоможе створити ліки, здатні істотно уповільнити, а то зовсім запобігти, розвитку діабету другого типу. На даному етапі готуються клінічні дослідження з людьми.
Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE в Facebook і Вконтакте