Серія вечерь високої кухні з мішленівських кухарями в ресторані Whisky Corner

5 лютого 2019, 10:33
Спецпроект
фото надане рестораном Whisky Corner (Фото:Whisky Corner)

фото надане рестораном Whisky Corner (Фото:Whisky Corner)

23 лютого 2019 року в межах серії The Macallan Dinner, в ресторані Whisky Corner шеф-кухарем ресторану Mirador de Ulia Рубеном Трінкадо буде представлена автентична кухня Басків у супроводі шотландського віскі.

Відео дня

На перший погляд, що спільного між баскською кухнею і шотландським віскі?! Але це тільки на перший погляд. Країна Басків розташована на півночі Піренейського півострова, а Шотландія – на півночі Британських островів. А ще їх об'єднують гори, скелі і вереск, Атлантика і суворий характер горян, овечий сир, і навіть мова. Баскська мова (еускара) не схожа на жодну іншу мову світу, але найближче до нього гаельська, якою якраз таки говорять у Шотландії.

Whisky Corner
Фото: Whisky Corner

Більш того, Іспанія важлива і для виробників віскі The Macallan насамперед як постачальник бочок з-під хересу, в яких потім витримується віскі. Для того щоб забезпечити себе бочками в потрібній кількості, власники дистиллера The Macallan відкрили в Андалусії виробництво бочок, які здають в оренду для витримки хересу.

Whisky Corner
Фото: Whisky Corner

Але повернімося до баскської кухні. Вона поєднує в собі простоту і вишуканість. З 19 століття в Країні Басків створюються кулінарні клуби, де чоловіки (жінок туди не допускають) творять кулінарну магію, пробуючи нові інгредієнти, експериментуючи з їх поєднаннями, і влаштовуючи (продовжуючи) досліди навіть з класичними кулінарними техніками. А кожного жовтня Сен-Себастьян стає кулінарною столицею світу – «гігантською кухнею», освітленою мішленівськими зірками, де гостям доведеться багато всього дізнатися й спробувати.

Whisky Corner
Фото: Whisky Corner

Одну із зірок Мішлена Сен-Себастьяну приніс Рубен Трінкадо, який пропонує своїм гостям кухню інноваційну, але твердо стоїть на традиціях місцевої кулінарії.

Під час вечері ви зможете спробувати:

Баскський суп з сезонними овочами (SALDA CON VERDURAS DE TEMPORADA)

Три текстури артишоків (ALCACHOFAS TRES TEXTURAS)

Яйце, приготоване при низькій температурі з ікрою і трюфелем (HUEVO A BAJA TEMPERATURA CON CAVIAR Y TRUFA)

Яйце, приготоване при низькій температурі з ікрою і трюфелем (HUEVO A BAJA TEMPERATURA CON CAVIAR Y TRUFA)

Тріску, тушковану у власному соку (BACALAO SOBRE GUISO DE SUS CALLOS)

Щоки з квашеною капустою (CARRILLERAS CON CHUCRUT)

Лакована качка з яблучним осмосом (PATO LACADO CON OSMOSIS DE MANZANA)

Сирний карпаччо (CARPACCIO DE QUESO)в супроводі віскі The Macallan.

Замовити квиток і дізнатися детальну інформацію можна за телефоном 0504803803 або в ресторані Whisky Corner на вул. Софіївській, 16/16

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X