Прості істини. Дієтолог назвала продукти, які уповільнюють метаболізм

26 березня 2019, 22:26

Нью-йоркський дієтолог Саманта Кассетті вказала на продукти, які мають найбільший вплив на уповільнення метаболізму і заважають схуднути.

Консультант з питань харчування розвінчала міф про те, що уповільнений метаболізм залежить виключно від особливостей генетики. Зокрема, Кассетті зазначила, що існує ряд досліджень, які підтверджують, що певні продукти харчування відіграють ключову роль в швидкості обміну речовин.

Відео дня

«Генетика відіграє певну роль в швидкості обміну речовин, як і деякі захворювання - наприклад, хвороби щитовидної залози. Але, безумовно, є і фактори, які знаходяться під вашим контролем. Це харчування і спорт», - каже дієтолог.

Кассетті зазначила, що фізичні вправи відповідальні в середньому за 30 відсотків спалених калорій, додавши, що одного спорту може виявитися недостатньо для ефективного схуднення. Щоб домогтися більш помітних результатів, вона рекомендує прискорювати метаболізм шляхом виключення з раціону деяких продуктів харчування.

«Численні дослідження вказують на те, що споживання цільних продуктів замість оброблених, таких, як солодощі і рафіноване зерно, сприяє прискоренню метаболізму», - говорить вона.

Так, вчені з університету Тафтса вивчали метаболізм дорослих людей, які споживають рафіновані вуглеводи, такі, наприклад, як макарони, крекери і хліб. Результати експерименту показали, що цільнозернові замінники цих популярних продуктів володіли невеликою, але значущою перевагою щодо метаболізму і сприяли більш швидкому схудненню.

Підсумувавши, Кассетті порекомендувала всім тим, хто мріє повернути собі стрункі форми до літнього сезону виключити з раціону рафіновані вуглеводи або замінити їх на цільнозернові продукти.

Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE в Facebook

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X