Продукти, що сприяють розвитку раку

12 вересня 2017, 12:22
Новини компаній

Навколо море смаколиків, які неодмінно хочеться спробувати. Серед них ароматні копченості, солодощі та відмінні консервації

Буквально в кожному районі можна зустріти вуличне громадське харчування, а на прилавках магазинів безліч спокус. Але за статистикою ВООЗ кількість хворих на злоякісні новоутворення неминуче зростає з кожним роком. На пізніх стадіях не рятує і консультація терапевта, який тільки призначить симптоматичне лікування. То які ж продукти найбільш небезпечні?

Попкорн

Безсумнівним лідером є кукурудзяний продукт, який піддається денатурації під впливом нагрівання. Але не тільки змінені білки збільшують вироблення вільних радикалів, що відповідають за розвиток раку. Різноманітні барвники та ароматизатори, що додаються в гарячу кукурудзу, ще більше підсилюють онкогенну дію страви.

Копчені ковбаси

Будь-яка ковбаса являє собою набір спецій, ароматизаторів, консервантів і харчових добавок з невеликим додаванням низькосортного м'яса. Але якщо все це розмаїття прокоптити в умовах високої концентрації отруйних продуктів горіння, які вбере ковбасний виріб, то вийде ідеальний онкопровокатор. Особливо небезпечна копчена ковбаса у віці після 50 років, оскільки при регулярному вживанні достовірно збільшує рак шлунка і передміхурової залози.

Тушонка

Консерви з м'яса в кулінарному світі не дарма вважають не надто прийнятними до вживання. Така ситуація аж ніяк не додає апетиту, що обумовлено неймовірною канцерогенністю продукту. У людей, які вживають хоча б 400 грамів тушонки на тиждень, збільшується ймовірність раку органів травлення на 40%. Чудовий привід відмовитися від цього продукту.

Кава

Кавові зерна – корисний продукт, але тільки в тому випадку, якщо вживати їх помірно. У великій кількості вони провокують підвищення тиску і появу «нових» судин, які швидко обростають патологічними клітинами. Від ризиків, пов'язаних з артеріальною гіпертензією, допоможе інсультний центр, який впорається з ураженням головного мозку в результаті критичного підйому артеріального тиску, але в другому – тільки онкологи забезпечать повноцінне лікування раку товстої кишки та молочної залози.

Алкогольні напої

Будь-який алкоголь, при регулярному вживанні, є провокатором розвитку раку шлунково-кишкового тракту. Сухі цифри ВООЗ: ймовірність онкопатології збільшується при випиванні 50 мл в перерахунку на чистий спирт 2 рази на тиждень на 35%. Що ж, на кожній пляшці написано, що алкоголь шкодить здоров'ю.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X