Приїхали. Вчені довели, що прийом добавок кальцію підвищує ризик розвитку раку

9 квітня 2019, 21:27

Американські вчені з Массачусетса довели, що прийом добавок кальцію вдвічі підвищує ризик розвитку раку.

Дослідники з університету Тафтса з'ясували, що харчові добавки з кальцієм, продажі яких в різних країнах світу інтенсивно ростуть, підвищують ризик розвитку онкології і смерті від неї. Про це повідомляє The Independent.

Відео дня

В ході дослідження вчені аналізували дані про стан здоров'я 27 тис американців у віці від 20 років і старше. Зокрема, фахівці оцінювали, які харчові добавки регулярно приймають респонденти, а також аналізували дані про причини, які могли призвести до смерті від серцево-судинних захворювань і раку.

Результати дослідження, опубліковані в авторитетному науковому журналі Annals of Internal Medicine, показали, що прийом харчових добавок призводить до надлишку кальцію, що загрожує підвищеним ризиком пухлин. При цьому вчені акцентували увагу на тому, що збільшення споживання продуктів харчування з високим вмістом кальцію до подібних наслідків не призводить.

Варто відзначити, що згідно з результатами дослідження медиків, ризик смерті від раку підвищується вдвічі, якщо добова доза кальцію перевищує 1000 мг.

Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE в Facebook

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X