Бабусин спосіб. Як виростити мікрозелень на підвіконні

25 червня, 02:30
Як виростити мікрогрін у домашніх умовах (Фото:unsplash)

Як виростити мікрогрін у домашніх умовах (Фото:unsplash)

Крім того, що зелень — це джерело корисних мікроелементів, вона здатна додати свіжості та яскравості смаку будь-якої страви. Її легко виростити самостійно, щоб мати завжди під рукою.

Мікрозелень містить у 4−40 разів більше поживних речовин, ніж дорослі рослини. Молоді паростки смачно доповнюють м’ясні страви, сендвічі, салати та смузі. Вживання пророщених сирих паростків допоможе зміцнити імунітет.

Відео дня

Щоб виростити зелень, необхідно визначитися, яка саме потрібна, та купити її насіння. Вони коштують значно дешевше, ніж купувати пророщену зелень у магазинах чи Інтернеті, де її ціна починається від 25 грн за 50 г.

Купити насіння мікрозелені дешевше, ніж одразу вирощену (Фото: Скріншот НВ)
Купити насіння мікрозелені дешевше, ніж одразу вирощену / Фото: Скріншот НВ

Мікрогрін можна вирощувати майже з будь-яких культур. Найпопулярніші з них це коріандр (кінза), рукола, буряк, редис, цибуля, соняшник, горох, капуста та інші. Найшвидше проростають редис, буряк, соняшник, рукола. Перші паростки можуть з’явитися за два-три дні.

Як проростити мікрогрін вдома?

  1. У чистій воді слід замочити насіння на добу. Ті, що спливуть, потрібно викинути, оскільки вони не проростуть.
  2. Для вирощування необхідно підготувати чисті пластикові або пінопластові контейнери. Наприклад, підійде упаковка від продуктів.
  3. На дно ємності потрібно застелити вафельний або паперовий рушник, складений у 4−5 разів.
  4. Зверху викласти вологе насіння і збризкати водою з пульвелізатора.
  5. Варто накрити поліетиленовою плівкою, щоб зберігати тепло і поставити у темне місце до проростання.
  6. Щоб зелень проростала, основу, де вона росте, потрібно щодня трохи зволожувати.
  7. Коли з’являться паростки, контейнер варто переставити на добре освітлене підвіконня. Десь за 1−3 тижні можна збирати врожай.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим підгодовувати помідори та назвали три підживлення та кращі натуральні добрива.

Редактор: Лілія Вітюк

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X