Дослідження показало, як правильно їсти, щоб отримувати від їжі максимальну користь
Згідно з дослідженням, результат якого був опублікований в науковому журналі American Journal of Clinical Nutrition, щоб спалювати більше калорій необхідно повільно пережовувати їжу. Зокрема, повільне і ретельне пережовування їжі дозволяє стимулювати травлення, а також збільшувати швидкість, з якою організм спалює калорії, передає My Domaine .
Крім того, дослідники з Університету Техасу встановили, що повільний прийом їжі дозволяє контролювати голод і знизити ймовірність переїдання. Фахівці відзначили, що погано пережована їжа, потрапляючи в шлунок, створює проблеми для травлення, в результаті чого процес засвоєння їжі порушується, збільшуючи індекс маси тіла. У свою чергу, повільне поглинання їжі дозволяє легше визначити момент насичення і уникнути переїдання, з-за якого в організм надходить їжі значно більше, ніж йому потрібно.
Фахівці також рекомендують при вживанні їжі уникати відволікаючих факторів, таких, як телевізор, комп'ютер, смартфон, газети і журнали.
Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті