Дієтологи назвали п'ять продуктів, які варто виключити з раціону жінок після 30 років

9 березня 2017, 20:47
Експерти в області здорового харчування, відомі дієтологи, а також дерматологи назвали п'ять продуктів, від яких варто відмовитися кожній жінці після 30 років

Фахівці зазначають, що з віком змінюється обмін речовин. Зокрема, початок нового десятиліття сигналізує про те, що потрібно переглянути свій раціон – включити в нього поживні і корисні продукти, які будуть брати участь у боротьбі з процесами старіння, а також виключити ті продукти, які будуть негативно впливати не тільки на фігуру, але і на загальний стан здоров'я.

Відео дня

Американське видання My Domaine опитало провідних дієтологів, а також фахівців у галузі здорового харчування, щоб виділити п'ять продуктів, яких необхідно уникати після 30 років – особливо жінкам.

«По мірі того, як змінюється вік, змінюється і наш метаболізм. З роками нам потрібно менше калорій, але більше поживних речовин, які будуть брати участь у боротьбі з хворобами і, звичайно, старінням. Іншими словами, список покупок в супермаркеті повинен змінюватися також часто, як і наш вік», - говорить Енні Кей, дієтолог.

Білий хліб і цукор

Після 30 років дієтологи рекомендують скоротити вживання цукру, який сприяє запальним процесам, а також шкодить нашій шкірі, негативно впливаючи на її пружність.

«Якщо ви відзначили свій 30-й день народження, то знайте – настав час забути про солодке. Цукор – головний ворог молодості. Він сприяє запаленню, пошкоджує волокна колагену і еластину, які зберігають нашу шкіру пружною і еластичною», - говорить фахівець по правильному харчуванню Ліза Девіс.

Вона також зазначає, що відмова від вживання цукру включає в себе і відмову від «прихованого цукру», який міститься у багатьох продуктах:

«В середньому американець споживає 31 чайну ложку прихованого цукру в день!», - каже вона.

Девіс також акцентує увагу на тому, що слід обмежити споживання білого хліба, який не несе ніякої користі для організму.

© Pixabay
© Pixabay Фото:

Дієтичні напої

Дієтологи продовжують наполягати, що дієтичні напої вкрай шкідливі для здоров'я. Так, дієтолог і шеф-кухар Трісія Вільямс стверджує, що вважає саме дієтичні напої головним ворогом жінки після 30 років.

«Головний наш ворог – дієтичні напої. Крім того, що вони викликають рак, вони змушують наш організм відчувати стрес, викликаний тим, що вживаючи такий напій наш мозок сприймає його, як солодкий, а потім виробляє інсулін, щоб метаболізувати цукор, якого насправді немає! Це, в свою чергу, справжня катастрофа для нашого організму», - говорить вона.

© Pixabay
© Pixabay Фото:

Приправи і соуси

Не тільки цукор негативно впливає на еластичність шкіри і наше здоров'я. Дієтологи і дерматологи також настійно рекомендують виключити споживання соусів – таких, як кетчуп і майонез, а також з обережністю ставитися до вибору приправ. Зокрема, мова йде про приправи з підсилювачами смаку і штучними ароматизаторами, які шкодять здоров'ю.

«Замініть соуси і приправи натуральними спеціями – такими як кмин, який допомагає травленню або, наприклад, куркумою, яка володіє потужними протизапальними властивостями», - каже Джилл Джавахері, консультант по здоровому харчуванню і дерматолог.

© Pixabay
© Pixabay Фото:

Макаронні вироби

Переступивши 30-річний рубіж слід враховувати здоров'я кишечника і відповідно до цього вибирати продукти, які варто вживати регулярно. Ліана Вернер-Грей, автор книги Дієта землі і експерт по здоровому харчуванню стверджує, що після 30 років жінкам потрібно скоротити споживання глютену і повністю виключити макаронні вироби.

«Глютен дуже жорсткий для травної системи. Наш організм споживає дуже багато енергії, щоб переварити його. Часто глютен погано сприймається кишечником, залишаючи відчуття роздутості – це говорить про те, що організму важко впоратися з важкою і жорсткою клейковиною і що він потребує їжі більш легкої і корисної», - говорить вона.

© Pixabay
© Pixabay Фото:

Готові кондитерські вироби

Лос-анджелеський експерт по здоровому харчуванню Софі Джаффе радить повністю виключити магазинні кондитерські вироби, в яких містяться транс-жири і «нуль користі».

«Наша травна система – двигун життєздатності. І їй потрібно багато поживних речовин і клітковини для ефективної роботи. Дешеві чіпси і тістечка тільки зменшують засвоєння вітамінів і гальмують роботу травної системи. Якщо ми виключимо продукти швидкого приготування і готові кондитерські вироби з супермаркету, ми забезпечимо доступ до корисної їжі і в результаті покращимо здоров'я і збільшимо рівень енергії», - переконана вона.

© Pixabay
© Pixabay Фото:

Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Показати ще новини
Радіо НВ
X