Боротьба з авітамінозом. Вісім продуктів, в яких міститься більше вітаміну С, ніж у цитрусових
Експерти Бази даних продуктів харчування США назвали продукти, в яких міститься більше вітаміну С, ніж у цитрусових
На думку фахівців, цей вітамін є потужним антиоксидантом і активно захищає організм від наслідків стресу, чим покращує фізичне та емоційне самопочуття, пише Business Insider. Крім того, вітамін С збільшує стійкість до інфекцій, підвищує імунітет і прискорює процес загоєння ран.
Експерти стверджують, що доросла людина повинна вживати від 65 до 95 мг вітаміну С на добу, а за один раз можна вжити до 3000 мг без шкоди для здоров’я. Щоб забезпечити організму достатню кількість аскорбінової кислоти, експерти назвали продукти, в яких міститься більше 50 мг вітаміну С у 100 гр.
Чорна смородина 180 мг
Червоний болгарський перець 128 мг

Капуста кале 120 мг

Брокколі 89 мг

Зелений болгарський перець 80 мг

Ківі 70 мг

Полуниця 59 мг

Цвітна капуста 48 мг
