Приготування без помилок. Як відварити яйця, щоб легко очистити їх від шкаралупи

Кулінарний лайфхак, щоб яйця легко чистилися після відварювання (Фото:PantherMediaSeller / depositphotos)
Дотримання простих кулінарних правил дозволяє відварювати яйця таким чином, щоб легко чистилися після приготування.
Здавалося б, що може бути простішим, ніж зварити яйце. Але й в цьому випадку необхідно мати знання кулінарних нюансів, адже часто в процесі відварювання яєчна шкаралупа тріскається, яйце деформується та вже не виглядає так презентабельно на столі, як це передбачалося. Неможливо уявити половини фаршированих яєць, що розвалюються — у такому вигляді вони просто не викликатимуть апетит.
Як відварювати яйця, щоб вони не тріскалися та легко чистилися
- Холодна яєчна шкаралупа реагує на перепад температури у гарячій воді та тріскається під час відварювання. Для того, щоб вона залишалася цілою, яйця необхідно діставати з холодильника за пів години до приготування.
- Яйця для відварювання необхідно опускати у киплячу воду.
- Після того, як поклали яйця в киплячу воду, вогонь необхідно зменшити.
- Перед відварюванням свіжого яйця його шкаралупу потрібно акуратно проткнути з протилежного загостреному кінцю боку, наприклад, канцелярською скріпкою. Там утвориться повітряна кишеня, завдяки якій яєчна шкаралупа легше відокремиться від білка.
- Коли яйця зваряться, їх необхідно опустити в холодну воду та потримати там приблизно десять хвилин.