З продуктів тривалого зберігання. Американський кукурудзяний крем-суп із сиром — ресторанний рецепт

Кукурудзяний крем-суп (Фото:архів Нового каналу)
Покроковим рецептом поділився Алекс Якутов, шеф-кухар та експерт реаліті На ножах.
Кукурудзяний суп прийшов до нас із регіонів, де була поширена ця культура. Тобто, спочатку його почали вживати на американському континенті. Він дуже корисний, адже у кукурудзі багато вітамінів — B1, B2, PP, а також фосфор, мідь, нікель та залізо.
Готується суп просто, при цьому виходить дуже смачним. Спробуйте зварити його хоч раз і переконайтесь у цьому самі. Цей суп Алекс розробив для наступного учасника реаліті На ножах.
складові
Кукурудза солодка — 400 г
Молоко — 300 мл
Лимонний сік — 10 мл
Вершки — 80 мл
Сир чедер — 20 г
Сіль, перець — за смаком
Приготування
Кукурудзу варимо у молоці на повільному вогні 10−15 хвилин.
Додаємо вершки та доводимо до кипіння. Перебиваємо блендером до однорідної консистенції. Проціджуємо через сито.
Вливаємо лимонний сік і доводимо до смаку сіллю та перцем.
Додаємо чедер, доводимо суп до легкого кипіння та знімаємо з вогню. Подаємо та насолоджуємося.
Смачного!
Раніше Алекс Якутов рекомендував читачам НВ приготувати стейк з цвітної капусти, насолодитися незвичайним смаком спагеті з грибними фрикадельками та правильно заготувати свіжу зелень на зиму.