За 30 секунд. Як кислі мандарини зробити солодкими: два простих способи

12 грудня 2022, 11:30
Як кислі мандарини зробити солодкими (Фото:minadezhda / depositphotos)

Як кислі мандарини зробити солодкими (Фото:minadezhda / depositphotos)

Чудовий солодкий смак мандарин є результатом поєднання низької кислотності та високого вмісту цукру у м’якоті плода. Однак при неправильному вирощуванні фрукта мандарин може стати кислим.

Коли цитрус стає кислим, це ознака того, що рослині не вистачає поживних речовин і що грунт висох під час формування плодів влітку. Виявляється, якщо куплені мандарини виявилися кислими, ситуацію цілком можна виправити. Для цього є два лайфхаки.

Відео дня

Мандарини та мікрохвильова піч

Підсолодити мандарини можна за допомогою звичайної мікрохвильової печі. Відправте їх у мікрохвильову піч всього на 30 секунд, виставивши максимальну потужність. Вживати такі мандарини можна лише після того, як вони охолонуть. Для цього цитрусові можна поставити ненадовго у холодильник. Важливо знати, що після такої обробки плоди довго не зберігатимуться.

Мандарини та вода

Є ще один спосіб, як перетворити кислі мандарини на солодкі. Для цього цитрусові слід залити водою з оптимальною температурою 40 градусів та потримати там близько десяти хвилин. Потім спробуйте один із фруктів, якщо він придбав солодощі, то решту фруктів можна також діставати. Якщо смак все ж таки не дуже, то мандарини слід відправити в ємність, наповнену крижаною водою.

Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X