Три способи. Як зберігати зелень, щоб вона довше залишалася свіжою

Як зберігати зелень, щоб вона довше залишалась свіжою (Фото:unsplash)
Свіжа петрушка, кріп, базилік, рукола та інша зелень може стояти у холодильнику більше тижня, залишаючись смачною і соковитою, якщо її правильно заготувати.
Ідеями зберігання поділилася у своєму Instagram волонтерка, ведуча Телебачення Торонто та шоу ебаут, продюсерка Дикого театру Ярослава Кравченко. Вона розповіла про способи, які випробувала самостійно: «Мені нарадили багато методів, і три із них я протестувала на своїй петрушці і рукколі. І я в шоці: 10 днів стоїть як з городу».
Як зберігати свіжу зелень
У банці. Зелень потрібно обрізати, поставити в баночку або стакан з водою, накрити поліетиленовим пакетом або плівкою зверху, щоб мінімізувати доступ кисню. Раз на декілька днів воду потрібно міняти та зберігати в холодильнику.
У тканині. Зелень потрібно промити, струсити, загорнути у вологу тканину, рушничок або марлю. Раз в кілька днів зволожувати, зберігати в холодильнику.
У лоточку. Промити зелень, струсити та висушити. На дно лоточка покласти зволожений паперовий рушник чи серветку, потім зелень, потім ще одну серветку. Закрити кришкою та тримати в холодильнику.
Нагадаємо, раніше ми розповідали як заготовити свіжий кріп для тривалого зберігання без заморожування, висушування та солі.