Якщо затупилися. Простой спосіб заточити ножі блендера в домашніх умовах

Ножі блендера можна заточити самостійно (Фото:belchonock / depositphotos)
Незамінний при приготуванні багатьох страв блендер ускладнює процес, коли його ножі затуплюються.
Велика кількість нездрібнених шматочків продуктів після використання блендера залишається у разі, коли його ножі затупилися. Перша думка в такому разі - необхідно нести прилад у сервіс і міняти ножі, але можна обійтися й більш простим способом.
Як заточити ножі блендера в домашніх умовах
Для заточування ножів блендера на домашній кухні стане в нагоді шкаралупа від яєць підготовлена заздалегідь. Перед використанням її необхідно помити та просушити.
Покладіть яєчну шкаралупу від трьох-чотирьох яєць у чашу блендера або, якщо у вас занурювальний вид приладу, у будь-яку зручну глибоку ємність, та увімкніть блендер на кілька хвилин.
Вимкніть блендер, акуратно перевірте ножі. Якщо вони недостатньо добре заточилися, процедуру можна повторити ще кілька разів.
Звертаємо Вашу увагу. Цей спосіб не підходить для ножів звичайної м’ясорубки покоління наших бабусь. У ній вони товстіші та вимагають серйознішого заточування. Як варіант, в домашніх умовах можна спробувати наточити їх за допомогою дрібнозернистого наждачного паперу, який вирізується за розміром грат і встановлюється шорсткою стороною до ножів.
Раніше ми розповіли в NV ми розповіли про три предмети, які не можна мити в посудомийній машині. Ножі входять до списку. Поділилися лайфхаком, як легко і швидко заточити кухонну тертку. Незвичайний, але ефективний метод.