Пересолений суп. Як врятувати ситуацію, коли смак страви зіпсований

23 січня, 14:22
Пересолений суп можна врятувати (Фото:fotovincek / depositphotos)

Пересолений суп можна врятувати (Фото:fotovincek / depositphotos)

Якщо суп, який ви приготували, виявився пересоленим, не поспішайте його виливати.

Професійні кухарі стверджують, що пересоленому супу можна легко повернути його первісний смак і всі, хто насолоджуватиметься ним в обід, навіть не запідозрять, що зі стравою під час приготування щось було не так.

Відео дня

Як повернути пересоленому супу його первісний смак

Чим можна розбавити пересолений суп

  • Додайте до готового пересоленого супу третину води від його загального обсягу. Доведіть суп до кипіння та додайте спеції для посилення смаку.
  • Багато хто заморожує в холодильнику бульйони. Вони знадобляться й в ситуації, коли потрібно розбавити пересолений суп.
  • Якщо є час і продукти, можна приготувати ще один, такий самий, але зовсім несолоний суп і поєднати його з пересоленою стравою.

Які продукти вберуть зайву сіль у супі

  • Достатньо протягом десяти хвилин проварити в каструлі з пересоленим супом очищену картоплю і його смак зміниться на краще. Чим більше картоплі, тим менше солі залишиться у супі. Через десять хвилин картоплю потрібно вийняти з каструлі.
  • У такий же спосіб від солі можна позбутися за допомогою цибулі. Цілі цибулини опускаються в суп і проварюються в ньому протягом семи-десяти хвилин.
  • Покладіть кілька столових ложок рису в марлю та опустіть у каструлю з пересоленим супом, що практично зварився, на п’ять-десять хвилин. Крупа вбере в себе зайву сіль.
  • Схожий спосіб з використанням хлібної м’якоті. Її потрібно помістити в щільну натуральну тканину та потримати в каструлі з пересоленим супом п’ять хвилин. Слідкуйте, щоб м’якоть не опинилася в каструлі та не зіпсувала страву.

За допомогою яких продуктів можна замаскувати солоний смак у супі

  • Цукор — 1−2 ч.л.
  • Лимонна кислота — 2−3 г
  • Лимонний сік — 1−2 ч. л.
  • Яблучний оцет — 1−2 ч. л.
  • Сухе біле вино — 2−3 ч.л.

Крім вищезгаданих продуктів, у пересолений суп також можна додати невелику кількість молока чи сметани, томатної пасти, зелені чи спецій — вибирайте рятувальні інгредієнти на власний смак.

Раніше в NV поділилися двома рецептами супів на зиму. Вони одночасно зможуть зігріти та наситити.

Показати ще новини
Радіо NV
X