Врятувати справу. Чому випічка пристає до пергаменту та як цього уникнути

20 січня, 05:47
Знаючи лайфхак, пиріг легко відокремити від пергаменту (Фото:bhofack2 / depositphotos)

Знаючи лайфхак, пиріг легко відокремити від пергаменту (Фото:bhofack2 / depositphotos)

Щоб випічка не прилипала до дека під час приготування, ми найчастіше використовуємо пергамент.

Дістаючи пиріг, торт або печиво з духовки, ми вже уявляємо собі смачне чаювання та раптом помічаємо, що наша випічка прилипла до пергаменту. Засмученню немає межі, адже для того, щоб відокремити від неї папір, що намертво прилип, доводиться забути про початковий вид кондитерського виробу.

Відео дня

Чому випічка прилипає до пергаменту

  • Багато хто помилково не змащує пергамент перед випіканням борошняних виробів. Так можна робити лише з пергаментом багаторазового використання, який покритий шаром силікону.
  • Якщо для того, щоб приготувати тісто, використовують неякісні інгредієнти або змінюють їх на свій розсуд, воно може стати більш липким.
  • Так само тісто може прилипати до всіх поверхонь через неточні пропорції. Наприклад, недостатня кількість борошна робить його більш вологим, а отже, і більш липким.
  • Навіть змащений товстим шаром жиру неякісний пергамент розтріскається та прилипне до пирога.
  • Випічка може прилипнути до пергаменту через неправильний температурний режим. Слідкуйте за ним у процесі випікання улюблених булочок і не давайте пригоріти.

Як видалити пергамент з готового пирога

Дістаньте пиріг з духовки та переконайтеся, що пергамент не відходить від нього. Покладіть виріб на рівну поверхню, заздалегідь застелену вологим чистим рушником. Накрийте його зверху сухим рушником і залиште приблизно на двадцять хвилин. Потім без будь-яких зусиль відокремте пергамент від пирога.

Раніше в NV ми поділилися трьома рецептами солодких пирогів на зиму. Їх можна приготувати з вишнею, яблуками та журавлиною.

Показати ще новини
Радіо NV
X