Без жиру та бруду. 5 способів відмити кухню домашніми засобами

29 жовтня, 06:55
Підручні засоби для чистоти на кухні (Фото:AndreyPopov / depositphotos)

Підручні засоби для чистоти на кухні (Фото:AndreyPopov / depositphotos)

Домашні засоби у боротьбі проти жиру дають фору багатьом розкрученим брендам.

Чистота на кухні дуже важлива, адже там ми не тільки готуємо, а й проводимо досить велику частину часу під час посиденьок з рідними та друзями.

Як відтерти стільницю та шафи на кухні

Лимонна кислота та миючий засіб

В один літр теплої води додайте 15 г лимонної кислоти і кілька крапель будь-якого миючого засобу для посуду. Наберіть засіб у пульверизатор, розбризкайте його по забрудненим поверхням і залиште на тридцять хвилин. За цей час жир повинен розщепитися і легко відмитись звичайною кухонною губкою.

Відео дня

Перекис водню та вода

Змішайте обидва засоби у рівних пропорціях. Обробіть забруднені ділянки за допомогою пульверизатора або чистої ганчірки та залиште на кілька хвилин. Перекис допоможе не тільки позбутися жиру, але й продезінфікувати поверхні. Будьте обережними, якщо у вас дерев’яна кухня. Спочатку випробувайте засіб на непомітній частині меблів.

Оцет та сіль

Змішайте 6% оцет та сіль. У вас має вийде густа паста. Нанесіть її на забруднені ділянки. Особливо туди, де в меблі в'їлися застарілі плями від ягід, соків чи кави. Протріть плями і змийте їх чистою ганчіркою.

Нашатирний спирт

Додати одну столову ложку спирту в літр води. Обробіть забруднені поверхні отриманим розчином. Найзручніше зробити це за допомогою пульверизатора. Через кілька хвилин протріть оброблені поверхні вологою ганчіркою.

Оцет та вода

Теплу воду та 6% оцет змішайте у рівних пропорціях. Нанесіть отриманий засіб на брудні плями та протріть вологою ганчіркою. Після цього пройдіться по очищених місцях сухою, бажано м’якою, ганчіркою. Використовуйте обережно на дерев’яних поверхнях.

Чистоти потребує і кухонна техніка. Раніше НВ розповідав про те, як очистити фритюрницю за п’ять хвилин.

Залишившись без світла, не потрібно харчуватися всухом’ятку. Спеціально для НВ кулінарний експерт Євген Клопотенко поділився рецептами смачних страв, які можна приготувати, якщо немає електроенергії.

Шеф-кухар Андрій Величко у колонці для НВ поділився секретами правильної нарізки продуктів. Виявляється, кожен тип нарізки має свою назву та впливає на смак готової страви.

Показати ще новини
Радіо НВ
X