Час відкривати. Як легко відкрутити кришку на банці з консервацією

9 листопада 2022, 01:02
Банку з консервацією не завжди просто відкрити (Фото:Polina Tankilevitch/pexels)

Банку з консервацією не завжди просто відкрити (Фото:Polina Tankilevitch/pexels)

Заготівля консервації спростилася з появою банок з кришками, що закручуються, ось тільки відкрутити їх не завжди просто.

Настають холоди, і ми вже починаємо поглядати на раніше заготовлену консервацію. Для того щоб відкрити банку і не зіпсувати кришку, досить просто прокрутити її, але іноді вона не піддається і доводиться вдаватися до додаткових способів вилучення улюблених солоних помідорів або огірків.

Відео дня

Як відкрити банку за допомогою гарячої води

Наберіть у миску гарячу воду з-під крана або чайника (не окріп) і опустіть у неї банку, горлечком вниз. Під впливом температури води кришка відійде та її можна буде легко відкрутити.

Як відкрити банку за допомогою столу чи дерев’яної ложки

Досить акуратно постукати банкою об стіл, так званою шиєю банки, яка знаходиться між кришкою та основною її частиною, і кришка піддасться. Якщо вам важко тримати банку або боїтеся її розбити, вдарте кілька разів потому ж місцю дерев’яною ложкою. Дійсні також постукування ложкою або долонею руки по дну банки.

Увімкніть фен і прогрійте кришку гарячим повітрям. Після цього вона швидко відкриється. Будьте обережні, кришка може бути дуже гарячою. Заздалегідь приготуйте прихватку або сухий рушник.

Як відкрити банку ножем

Найчастіше для того, щоб відкрити банку, ми хапаємося саме за ніж. Поставте банку в перевернутому стані на стіл. Акуратно гострим і тонким лезом ножа підчепіть кришку. Поворухніть лезом під кришкою та дочекайтеся характерного звуку випущеного повітря. Переверніть банку та легко відкрутіть кришку.

Як відкрити банку за допомогою скотчу чи ізострічки

Спосіб підходить власникам сильних рук. Обклейте кришку банки повністю з бічною частиною, скотчем або ізострічкою. Залиште вільний край та сформуйте умовну ручку. Тягніть за неї до тих пір, поки кришка не почне відкручуватися.

Особливо приємно відкривати банку із заготовленими на зиму малосольними огірками або з гострими помідорами в овочевій заливці. До чаю приємно поставити виноградне варення від Євгена Клопотенка. Його теж можна заготовити заздалегідь і легко відкрити за допомогою відомих лайфхаків.

Показати ще новини
Радіо NV
X