Ви будете вражені результатом. Як правильно смажити картоплю на сковороді

14 вересня, 10:23
Як правильно смажити картоплю (Фото:gkrphoto / depositphotos)

Як правильно смажити картоплю (Фото:gkrphoto / depositphotos)

Смажена картопля щільно увійшла до української кухні. Її можна готувати як на будь-який повсякденний стіл, так і святковий.

Кожна господиня готувала смажену картоплю і знає, як це робити. Однак, щоб приготувати ідеально-золотисту картоплю зі скоринкою, потрібно знати деякі лайфхаки та хитрощі.

Відео дня

Як правильно посмажити картоплю на сковороді

Для того щоб картопля вийшла смачною, хрусткою і із золотистою скоринкою, потрібно дотримуватися наступних факторів:

  1. Правильно вибрати картоплю
  2. Визначитись з маслом для смаження
  3. Підібрати відповідну сковороду
  4. Підготувати картоплю
  5. Посмажити картоплю

Ось поради, дотримуючись яких, у вас вийде смачна вечеря:

  • Вибирайте чавунну чи сталеву сковороду із товстим дном. Це найкращий варіант для смаження картоплі.
  • Картоплю можна смажити на рафінованій олії. Для додаткового смаку додайте до нього трохи смальцю чи вершкового масла.
  • Щоб картопля ідеально підрум'янилася, опускати її слід у добре розігріте масло. Смажити на холодному маслі або доливати його в процесі смаження не рекомендується.
  • Викладати картоплю на сковороду краще в один шар. Тоді вона покриється хрусткою скоринкою.
  • Перевертати скибочки потрібно кілька разів. При цьому важливо знайти баланс: не змішати надто часто (інакше шматочки не підрум'яняться) або дуже рідко (інакше блюдо підгорить).
  • Не варто перемішувати картоплю відразу після того, як ви відправили її в масло: залиште шматочки на 4-5 хвилин, щоб на них встигла утворитися скоринка.
  • Якщо ви хочете отримати максимально хрумку та красиву картоплю, цибулю, гриби та інші добавки краще обсмажувати окремо і додавати в сковороду за 5-7 хвилин до готовності картоплі.
  • Солити завжди потрібно наприкінці. Інакше картопля виділить вологу, злипнеться, і замість ідеальних золотистих шматочків ви отримаєте малоапетитну кашу.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X