М’яке та податливе. Як швидко зробити бутерброд із замерзлим вершковим маслом

31 січня, 17:15
Смачний бутерброд з вершковим маслом (Фото:Subbotina / depositphotos)

Смачний бутерброд з вершковим маслом (Фото:Subbotina / depositphotos)

Вершкове масло, яке щойно дістали з морозильної камери, неможливо використовувати в їжу.

Найпростіший вихід із ситуації — розтопити масло в мікрохвильовій печі, але у світлі постійних відключень електроенергії він втратив свою актуальність. Існує кілька способів, за допомогою яких масло стане м’яким за лічені хвилини, навіть якщо при цьому ви знаходитесь у повній темряві.

Відео дня

Як швидко розтопити замерзле в холодильнику вершкове масло

Якщо вдома відключили світло, можна дочекатися, коли масло самостійно розм’якшиться в холодильнику, що не працює, але для цього потрібен час, якого, як правило, у нас немає. Візьміть на замітку кілька легких лайфхаків і готуйте бутерброди незалежно від того, де раніше зберігався ваш стратегічно важливий продукт.

Склянка та окріп

Постарайтеся розділити замерзле масло на кубики не більше двох-трьох сантиметрів і складіть їх на блюдце або тарілку. Наповніть склянку з міцного скла окропом і зачекайте приблизно хвилину. Вилийте окріп зі склянки та накрийте нею кубики масла. За кілька хвилин воно стане м’яким.

Качалка

Розмістіть замерзлий шматок вершкового масла між двома листами пергаменту та побийте його качалкою. Коли відчуєте, що масло розділилося на кілька шматків, розкачайте їх, не виймаючи з-під пергаменту. Після цього дістаньте та зачекайте кілька хвилин перед тим, як узятися до приготування необхідної страви.

Тертка

Натріть замерзлий шматок вершкового масла на великій тертці, зачекайте приблизно п’ять хвилин і можете намащувати його на хліб.

Водяна баня

Швидко розморозити вершкове масло можна й на водяній бані. Для цього закип’ятіть воду в каструлі, зверху встановіть ємність з маслом так, щоб вона торкалася дном гарячої води. Через кілька хвилин ваше масло розм’якшиться.

Показати ще новини
Радіо NV
X