Розсипчаста без відварювання. Найпростіший спосіб приготування гречаної каші

Гречану кашу можна зварити без плити (Фото:Наталія Гусакова / unsplash)
Для того, щоб приготувати гречану кашу, крупу необов’язково варити на плиті.
Зварити гречану кашу загальноприйнятим способом досить просто, її необхідно залити водою в пропорції 1:2, де більша частина — це вода, поставити на плиту та довести до повного приготування. Цей рецепт знайомий кожному та мало в кого може викликати здивування. Але є ще один спосіб приготування крупи. Для нього не потрібна плита та постійна присутність, доки продукт повністю не приготується.
Як зварити гречану кашу без тривалої термообробки
Для того щоб зварити гречану кашу без плити, вам знадобиться крупа, каструля з кришкою та окріп. Після приготування без плити гречка виходить розсипчастою, ароматною і трохи альденте, але саме такою її люблять багато людей, за безліч збережених вітамінів та мікроелементів.
Рецепт приготування гречаної каші без плити
- Насипте гречку в глибоку та широку ємність, переберіть її, залийте холодною водою та промийте.
- Висипте в каструлю промиту гречку та залийте окропом за стандартними пропорціями.
- Закрийте кришкою каструлю, замотайте її в рушник і поставте в термосумку, під подушку або під теплий плед на кілька годин.
- Через кілька годин дістаньте каструлю та переконайтеся, що гречка повністю пропарилася, а від води не залишилося й сліду.
Додайте в кашу шматочок вершкового масла та насолоджуйтесь її неповторним смаком.