Завжди свіжий. Як правильно зберігати сир, щоб він не псувався — зі світлом і без нього

15 грудня 2022, 22:03
Сир можна зберігати без електрики (Фото:NewAfrica / depositphotos)

Сир можна зберігати без електрики (Фото:NewAfrica / depositphotos)

Сир, що залежався навіть у постійно працюючому холодильнику, стає непридатним для вживання.

Кожен із нас хоча б раз у житті стикався з ситуацією, коли загорнутий у поліетиленовий пакет шматок улюбленого сиру, покладений у працюючий холодильник, попри цей факт, обвітрився та вкрився шкідливою пліснявою.

Відео дня

Як же зберегти його свіжим та смачним? Для сиру важлива відповідна температура та вологість. Є кілька місць, умови в яких підійдуть продукту якнайкраще. Головне зберігати його там правильно.

Холодильник

Для збереження сиру в холодильнику ідеально підходить температура від 0° до 8 °C. Розміщувати продукт найкраще на полицях, розташованих у його середній частині або піддонах для зберігання овочів і фруктів.

Льох

Температурні умови в льоху часто схожі з умовами в холодильнику, тому сир можна сміливо зберігати в ньому так само.

Кімната або балкон

У нинішніх умовах часто трапляються ситуації, коли продукти доводиться зберігати за кімнатної температури. Для сиру така ситуація не є критичною. Головне помістити його в темне та сухе місце, куди не потраплятимуть прямі сонячні промені.

Комора

Щасливі власники комор знають, через відсутність у них опалення та вікон температура повітря там завжди на кілька градусів нижче за кімнатну, а це означає, що вона відмінно підходять для зберігання сиру.

Як упаковувати сир для зберігання

Сир повинен дихати під час зберігання, тому целофан для нього не найкраще пакування. Краще загортати шматки в пергаментний папір чи фольгу. М’які сорти добре зберігаються у скляних контейнерах.

Термін зберігання сиру

  • Термін зберігання сиру залежить від його сорту. Чим твердіший сир, тим довше він зберігатиметься на ваших полицях.
  • Тверді сири менше втрачають вологу та можуть залишатися свіжими протягом півтора місяця.
  • Напівтверді та напівм'які сири зберігаються два-чотири тижні.
  • М’які та розсільні сири з великою кількістю вологи зберігаються близько двох тижнів.
  • Усі сири довше зберігаються цілим шматком.
Показати ще новини
Радіо NV
X