Економно та ефективно. Для чого варто зберегти воду, що залишилася, з-під макаронів

17 жовтня, 20:51
Чи можна зберегти решту води для макаронів на потім (Фото:AlexLipa / depositphotos)

Чи можна зберегти решту води для макаронів на потім (Фото:AlexLipa / depositphotos)

Макаронні вироби є основним продуктом харчування у більшості українських сімей. US News повідомляє, що макарони багаті на вуглеводи, що робить їх ідеальною стравою для зарядки енергією перед тренуванням; це дешево для гаманця, і може додати трохи білка у ваш раціон у процесі.

Паста також проста у приготуванні. Просто закип'ятіть трохи підсоленої води і додайте пасту у формі на ваш вибір, поки вона не стане приємною і аль денте. Проте чи знаєте ви, що вода, в якій ви варите макарони, не повинна опинитися в кухонній раковині, коли ви зливаєте локшину?

Відео дня

Можливо, ви здивуєтеся, дізнавшись, що воду для пасти можна зберегти для подальшого використання. Якщо ви швидко погуглите, то виявите, що кілька кулінарних письменників описують крохмалисту воду, що залишилася, як «рідке золото» гідно HuffPost) і небезпідставно.

Чому воду з макаронів не варто виливати

За словами Уно Каса, вода для пасти має бути у вашому списку інгредієнтів, які не можна викидати. Сайт кулінарії продовжує пояснювати, що вода для макаронів, в основному через її крохмальний, солоний смак, ідеально підходить для створення соусу для пасти, надання аромату супу або навіть для надання глибини смаку піці або хлібному тісту. Правильно, незважаючи на те, що ця вода виглядає каламутною та досить брудною, її можна додати у все, що ви робите.

Компанія Simply Recipes зазначає, що те, що робить воду для пасти справді унікальною, - це її здатність бути сполучною, особливо при змішуванні з іншими жирами. Це перетворює звичайний соус у вершковий, смачний, який адекватніше покриває вашу пасту. Але чи може вода для пасти зіпсуватись? Уно Каса продовжує пояснювати, що однією з великих переваг економії води для макаронів є те, що вона не псується, відзначаючи, що це лише крохмаль, вода і сіль. Тим не менш, сайт застерігає вас не зберігати воду для пасти в холодильнику довше 2-3 днів, тому що це середовище може бути ідеальним середовищем для розмноження бактерій.

Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X