Здійснює кожен. Чотири помилки, яких часто припускаються при приготуванні цибулі

15 вересня, 11:05
Помилки, які роблять всі під час приготування цибулі (Фото:ehaurylik / depositphotos)

Помилки, які роблять всі під час приготування цибулі (Фото:ehaurylik / depositphotos)

Цибуля — один із найкорисніших овочів у світі. Хоча морква, болгарський перець та капуста також корисні та популярні, вони ніколи не зможуть конкурувати з джерелом смаку, яким є цибуля.

Цибулю можна додавати у величезну різноманітність пікантних страв, і здається, що вона надає пікантного смаку, який забезпечують деякі інші інгредієнти. Крім того, вона недорога, доступна і використовується в багатьох страв міжнародної кухні. По суті, якщо ви будь-коли проводитимете якийсь час на кухні, вам захочеться навчитися готувати з цибулею в міру своїх можливостей. Але ось у чому справа: навіть якщо ви вважаєте, що вже є експертом з цибулі, є велика ймовірність, що ви все ще робите помилки. Ми вирішили розглянути деякі з найпоширеніших помилок, щоб ви могли зрозуміти, у чому ви помиляєтеся, коли ріжете цибулю. Уникаючи цих помилок, ви можете бути впевнені, що кожна страва з цибулею у вашому меню буде приготовлена до повної досконалості.

Відео дня

Неправильний вибір цибулі

Перша помилка, яку люди роблять із цибулею, відбувається ще до того, як вони ступають на кухню. Таку помилку легко зробити, поки ви все ще купуєте інгредієнти. Якщо ви маєте на увазі певну страву, ви можете подумати, що можете просто зайти у відділ продуктів і вибрати будь-яку випадкову цибулю, яка потрапить вам на очі. Чого ви можете не усвідомлювати, так це те, що деякі види цибулі краще підходять для певних цілей, ніж інші. Якщо ви хочете, щоб готова страва вийшла смачною, важливо вибрати правильний сорт. Згідно Bon Appétit, жовта цибуля — відмінний універсальний варіант: її можна їсти сирою або приготованою, і вона, ймовірно, матиме приємний смак у більшості випадків. Червона цибуля, з іншого боку, трохи міцніша, тому її часто використовують у сирому вигляді. Якщо смак надто інтенсивний, замочіть її у невеликій кількості води, щоб вона трохи пом'якшилася, перш ніж додавати до салатів або бутербродів. Біла цибуля м'якша, ніж обидва ці інші сорти, а це означає, що її слід подавати сирою і нарізаною кубиками.

Відрізання кореня при нарізанні

Нарізати цибулю може бути складно, особливо, якщо ви дійсно не знаєте, що робите. Ми всі стикалися з цим, але якщо і є одна порада з нарізки цибулі, яку ви повинні запам'ятати, то це те, що не потрібно відрізати корінь. Гордон Рамзі наголошує на важливості збереження кореня незайманим. Якщо ви його зріжете, ви, швидше за все, отримаєте сильне влучення парів цибулі у вічі. Як тільки плач починається, його важко зупинити, тому вам явно слід уникати цього, якщо це взагалі можливо. Проте корінь відіграє іншу роль. Якщо ви відріжете корінь, всі різні шари цибулини ослабнуть і можуть скластися або зісковзнути під час нарізування. Якщо ви залишите корінь, він утримає всі ці шари. Звичайно, хороша нарізка цибулі зводиться до більшого, ніж просто збереження кореня непошкодженим, але це хороша порада для початку, якщо ви новачок у нарізці цибулі.

Використання тупого ножа

Ще одна помилка при приготуванні якої слід уникати будь-якою ціною: використання тупого ножа для нарізки цибулі. Це важливо з кількох причин. Насамперед використання тупого ножа практично для будь-яких продуктів може бути небезпечним. Якщо ніж тупий, йому набагато легше ковзати. Якщо ваші пальці будуть заважати, коли це станеться, це може призвести до серйозної нещасної нагоди, якої ви захочете уникнути будь-якою ціною. Ніщо так не псує апетит, як поїздка у відділення невідкладної допомоги, накладання швів та необхідність наводити порядок після повернення додому. Однак використання тупого ножа для нарізки цибулі створює ще одну проблему. За словами Bon Appétit, тупий ніж, який ковзає, з більшою ймовірністю розчавить частини цибулі, що, у свою чергу, дозволить звільнити з'єднання в цибулі, що викликає сльозотечу. Якщо ви не бажаєте страждати в процесі нарізки, наявність добре заточеного ножа може творити чудеса.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів НВ
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Не додаєте сіль до цибулі

Якщо ви хочете надати своїй їжі якомога більше смаку, вам слід підсипати трохи солі в сковороду щоразу, коли ви додаєте щось нове до суміші. Як правило, щіпка солі на початку процесу приготування завжди є гарною ідеєю. Відповідно до Splendid Table, цибуля не є винятком з цього правила. Коли ви додаєте сіль під час приготування цибулі, це допомагає витягнути воду з неї. Також, завдяки цьому, цибуля легше обсмажується у процесі приготування. Оскільки сіль допомагає розщепити цибулю, ви отримаєте м'якіший, солодкий і пікантний кінцевий результат при приготуванні таким чином. Не забудьте зробити це відразу після того, як додасте цибулю до сковороди.

Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X