Щоб не була гумовою. Як правильно готувати заморожену піцу

4 серпня, 02:02
Як правильно готувати заморожену піцу (Фото:elnariz / depositphotos)

Як правильно готувати заморожену піцу (Фото:elnariz / depositphotos)

Заморожена піца часто використовується як один із найзручніших та найшвидших варіантів вечері. Вам не потрібно нічого робити, крім поставити її в духовку прямо з морозильної камери і встановити таймер. Але часто буває так, що покупної замороженої піци не вистачає смаку та якості.

Незалежно від виробника піци, заморожена піца майже завжди має однакову текстуру та смак. Хорошою новиною є те, що якщо ви не готові відмовитись від своєї звички вживати заморожену піцу, є спосіб покращити її.

Відео дня

Як готувати заморожену піцу вдома

Ключовою тут є правильна температура. І це не тільки температура духовки, але й самої піци, коли вона потрапляє в духовку. Інструкції на коробці з піцею попереджають вас, щоб ви не розморожували її, щоб уникнути забруднення, але це саме те, що призводить до однотипного смаку. Попереднє розморожування піци дає значно кращі результати. Більш того, це абсолютно безпечно, якщо ви поставите піцу в духовку, як тільки вона повністю розмерзнеться.

Ніщо не зрівняється зі свіжоспеченою піцою зі справжньої піцерії. Не можна заперечувати, що заморожена піца має зовсім інший смак та текстуру, і все через температуру. Піцерії зазвичай готують піцу при температурі близько 371° C, а іноді й вище. В той час, як більшість побутових духовок не нагріваються так сильно. Але ви можете отримати досить схожі результати, якщо використовуєте той самий метод швидкої випічки, що й професіонали. Просто встановіть духовку на максимальний режим випікання та залиште піцу на 5-8 хвилин. Переконайтеся, що ваша духовка не знаходиться в режимі гриля або що ви запікаєте піцу довше восьми хвилин, тому що вона може досить швидко перетворитися з золотисто-хрусткої скориночки на скоринку, що згоріла. Для отримання результатів, які ще більше нагадують піцерію, можна використати попередньо нагріту чавунну сковороду або камінь для піци. Якщо у вас є камінь для піци або чавунна сковорода, помістіть їх у духовку, доки вона не нагріється до максимальної температури, і приготуйте піцу на гарячій поверхні. Якщо ні, поставте піцу прямо на решітки.

Редактор: Альона Дука

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X