Продовжуємо термін служби. Як мити та дезінфікувати дерев’яне кухонне приладдя

18 серпня, 19:36
Як мити та дезінфікувати дерев’яне кухонне приладдя (Фото:AntonMatyukha / depositphotos)

Як мити та дезінфікувати дерев’яне кухонне приладдя (Фото:AntonMatyukha / depositphotos)

Багато, навіть досвідчених господинь, часом не знають, як правильно мити дерев’яний посуд, щоб на ньому не залишалося бруду та слідів жиру. Експерт із прибирання пояснив як правильно це робити.

В останній вірусній тенденції TikTok із прибирання, творці вчать глядачів, як оживити свої дерев'яні ложки. Помістивши посуд у миску з окропом і бікарбонатом соди, глядачам пропонується почекати, поки каламутні волокна самостійно спливуть на поверхню. Однак, за словами одного експерта, цей спосіб очищення приносить більше шкоди, ніж користі.

Відео дня

Деян Димитров, експерт з прибирання та генеральний директор Laundryheap, пояснив: «Насправді цей лайфхак згубний для терміну служби вашого дерев'яного посуду. Замість того, щоб продовжувати його, відбувається зворотне з кількох причин: коли деревина піддається впливу високих температур і вологи, вона може зношуватися, деформуватися і зрештою тріскати. Подібно до того, як ви кладете пляшку з водою в морозильник, і кришка вибухає, звільняючи місце для розширення, сильний жар не продовжить термін служби вашої дерев'яної ложки».

Вплив вологи на будь-який дерев'яний предмет протягом тривалого часу може ще більше посилити розщеплення та зношування, а також сприяти проникненню бактерій на його поверхню. Нові тріщини в деревині можуть стати ідеальним місцем для бактерій та шматочків їжі, коли ви наступного разу використовуватимете її для приготування їжі. За словами Деяна, найкраще чистити дерев'яні ложки водою з милом. Експерт сказав: «Старе добре мило і вода творитимуть чудеса з вашим дерев'яним посудом». Якщо залишити мокру дерев'яну ложку сохнути, вона може деформуватися та тріснути. Натомість експерт рекомендував використовувати кухонний рушник, щоб видалити залишки води з дерев'яного посуду. Потім її можна залишити на боці для природного висихання. Деян додав: «Щоб захистити ваш посуд із дерева в майбутньому, спробуйте змастити його олією – це швидкий і простий спосіб відштовхувати воду. Перш ніж змащувати маслом, переконайтеся, що ваше кухонне приладдя абсолютно чисте і сухе. Я порадив би швидко протерти їх лимоном і сіллю, щоб переконатися, що вони повністю продезінфіковані. Далі оберіть мінеральну олію — краще залишити її на ніч і швидко протерти вранці, перш ніж знову використовувати для приготування їжі».

Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X