Позбутися назавжди. Як боротися з міллю, яка заводиться у запасах їжі

17 січня, 14:21
Важливо правильно зберігати крупи (Фото:aetb / depositphotos)

Важливо правильно зберігати крупи (Фото:aetb / depositphotos)

Війна привчили нас робити недоторканні запаси, серед яких важливе місце займають крупи. В них, у процесі зберігання, може завестися харчова міль.

Якщо через відкриті двері кухонної шафи назустріч вам вилітають невеликі метелики — настав час перебирати всі продуктові запаси та виявляти місце розмноження харчової молі. Її яйця або личинки можна виявити у крупах, горіхах, борошні та до певного часу їх дуже важко виявити.

Відео дня

Убезпечити себе від появи харчової молі можна за допомогою профілактики: купуючи крупу, варто покласти її на кілька днів у морозильну камеру, а потім прожарити в духовці протягом сорока хвилин. Спосіб вірний, але займає багато часу, тому більшість людей борються з міллю вже за фактом її виявлення.

Як позбавитися харчової молі в кухонних шафках

Виявити джерело розмноження

Якщо міль вже пурхає вашою кухнею, пора провести генеральне прибирання в шафках і встановити джерело її розмноження. Враховуйте той факт, що фабричні целофанові або картонні упаковки круп не є перешкодою для харчової молі, тому доведеться перебирати і їх. Позбавтеся продукту, в якому виявляться личинки та розпочинайте прибирання.

Провести генеральне прибирання

Ретельно протріть всі полиці у шафках, навіть тих, де моль не була виявлена. Вимийте всі ємності, де зберігалися крупи. Після того як завершите вологе прибирання, для додаткової профілактики бажано пропилососити всі щілини. Мішок для пилу, якщо такий є, після цього необхідно витрусити, загорнути в чистий целофановий пакет і проморозити в морозильній камері три-чотири дні.

Забути про зберігання у пакетах

Щоб не перебирати крупи зайвий раз і не проводити профілактику за допомогою духовки, як розповідалося вище, зберігайте її в упаковках, що герметично закриваються. Ідеально підійдуть скляні банки, а також пластикові або металеві контейнери з кришками, що щільно закриваються.

Провести аромотерапію

Харчову міль відлякують різкі запахи. Обзаведіться прийнятними для вас ароматами — спеціями або ефірними маслами, і розкладіть їх у місцях, де знаходяться ваші запаси. Наприклад, міль відлякуватимуть: лавровий лист, гвоздика, апельсинова цедра, часник, розмарин, лаванда, полин. Головне при цьому, щоб усі сипучі продукти були у герметичних упаковках, інакше вони вберуть у себе всі аромати.

Показати ще новини
Радіо NV
X