Нюанси та правила. Як запекти лосося в духовці, щоб він був смачним і соковитим

6 серпня, 01:26
Як запекти лосося в духовці (Фото:Sebastian Coman Photography / pexels)

Як запекти лосося в духовці (Фото:Sebastian Coman Photography / pexels)

Якщо ви хочете легке, незвичайне основне блюдо, немає нічого кращого, ніж смажене філе лосося. Це може бути побачення в середині тижня, вечеря на свіжому повітрі з друзями чи вечеря з родичами чоловіка — лосось підійде для будь-якого випадку.

Запікати лосося у духовці менш витратно, ніж приготування лосося на плиті. Як і у випадку з будь-якою рибою, купуйте кращого лосося, якого тільки можете знайти та собі дозволити. Сьогодні ми розповімо про правила того, як запекти лосося у духовці.

Відео дня

Правила приготування лосося у духовці

Лосось потрібно запікати при температурі 220°C, завдяки чому виходить ніжне, маслянисте філе, яке готується швидко. Навіть товстіші філе не займуть багато часу: вам знадобиться від чотирьох до шести хвилин для приготування стандартного шматка риби. Оскільки більшість філе мають товщину близько 3 см у товстій частині, почніть перевірку на готовність риби приблизно через вісім хвилин. Коли риба починає легко протикатися вилкою, а м'якуш виглядає непрозорою — філе лосося готове.

Лосось потрібно запікати без кришки. Просто натріть філе невеликою кількістю олії, посипте сіллю та перцем, потім покладіть його у форму для запікання шкірою донизу, перш ніж відправити в духовку.

Подавати лосось краще, посипавши його свіжою зеленню та видавивши зверху часточку лимона. Якщо ви налаштовані на щось більш пікантне, спробуйте подати його з песто чи ложкою італійської гремолати.

Рецепт лосося у духовці

Складові:

  • Лосось - 2 стейки.
  • Апельсин - 1 шт.
  • Імбир - 20 г.
  • Мед - 2 ст.л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.л.
  • Оливкова олія - 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Лосось посоліть за смаком і помажте олією. Запікайте при температурі 160 °C протягом 25 хвилин.
  2. Половинку апельсина наріжте тонкими слайсами, а з другої половинки вичавте сік. Імбир очистіть і подрібніть, змішайте із соком, туди ж додайте мед за смаком. Перелийте суміш у сотейник та відправте на вогонь.
  3. Окремо змішайте крохмаль із невеликою кількістю води та введіть у сік, постійно помішуючи вінчиком.
  4. Дістаньте рибу, змастіть соусом і зверху викладіть апельсинові слайси. Поставте в духовку ще на 5 хвилин.
Редактор: Альона Дука

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X