Три перевірені способи. Як уникнути розбризкування жиру під час смаження

19 серпня, 03:22
Як уникнути розбризкування жиру під час смаження (Фото:zigzagmtart / depositphotos)

Як уникнути розбризкування жиру під час смаження (Фото:zigzagmtart / depositphotos)

Смажена їжа завжди була, є і буде частиною нашого життя. Чи то вдома, чи то в ресторані, таку їжу люблять усі.

Жарка продуктів - найпоширеніший спосіб приготування їжі. Насправді це, мабуть, найпростіший спосіб приготування їжі. Але проблема в тому, що при жарінні їжі може виділятися багато жиру та олії, які, в процесі приготування, сильно бризкають. Бризки олії є одним із найпоширеніших ризиків для здоров'я на кухні. Вони можуть не тільки викликати серйозні опіки, а й спричинити слизьку кухонну підлогу. Щоб цього не сталося, ми знайшли пару лайфхаків про те, як запобігти розбризкуванню олії під час смаження.

Відео дня

Що зробити, щоб олія не бризкала

  1. Наливши масло в сковороду, посипте зверху кілька щіпок солі. Сіль допомагає запобігти розбризкуванню олії під час приготування. Також сіль вбирає частину вологи з їжі, що допомагає запобігти розбризкуванню олії.
  2. Відомо, що вода та олія не змішуються. Коли вода вступає в контакт із гарячою олією, вона випаровується. Якщо краплі знаходяться під поверхнею олії, вони піднімаються вгору і змушують масло розбризкуватися, що може призвести до травм будь-кого, хто знаходиться поблизу. Тому важливо стежити за тим, щоб під час смаження поблизу не було води.
  3. Якщо ви не хочете, щоб масло розбризкувалося на вас і вашу кухню, акуратно кладіть їжу на сковороду, а не кидайте її. Крім того, не лийте занадто багато олії, так як вона розширюється при нагріванні і може призвести до бризок.

Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X