Не варто викидати. Коли можна їсти старе сало та як покращити його смак

24 листопада, 05:01
Смачне сало (Фото:serezniy / depositphotos)

Смачне сало (Фото:serezniy / depositphotos)

Салу, яке пролежало в холодильнику довгий час, можна повернути свіжий смак.

Якщо шматок сала загубився на полиці вашого холодильника і лежить там не більше місяця, не поспішайте його викидати. Продукту можна повернути їстівні властивості. Сало, що пролежало в морозильній камері, можна «реанімувати» для вживання протягом року.

Відео дня

Як повернути старому салу свіжий смак

Сало як із магазину

Поріжте сало на шматки, складіть в каструлю, залийте молоком і поставте на плиту на маленький вогонь. Через двадцять хвилин дістаньте сало з каструлі та остудіть.

Смалець

Розтопіть сало на гарячій сковороді. Смалець злийте в банку і поставте на зберігання в холодильник, а шкварки, якщо любите їх, подайте на стіл разом з картоплею, варениками або дерунами.

Заправка для борщу

Залийте старе сало теплою водою та залиште на день за кімнатної температури. Поділіть на шматочки, подрібніть у м’ясорубці або за допомогою блендера разом із часником. Заправка готова.

Намазка на хліб

Поділіть сало на шматочки, які легко подрібнити блендером або в м’ясорубці. Переробыть його з часником, зеленню та улюбленими спеціями. Намажте на хліб.

Раніше в НВ дієтолог Оксана Скиталінська поділилися інформацією про корисні властивості сала, а шеф-кухар Андрій Величко розповів про три головні складові української кухні.

Показати ще новини
Радіо НВ
X