Не можна викидати. Три оригінальні та смачні ідеї із паски, що зачерствіла

Смачні страви із засохлої паски (Фото:gustavomello / depositphotos)
Після кожного Великодня багато хто стикається з проблемою — куди подіти недоїдені засохлі шматки пасок.
Проблему засохлих пасок легко вирішити за допомогою кількох рецептів, завдяки яким випічка отримає друге життя у вигляді смачних та оригінальних страв.
Як приготувати смачні страви із засохлої паски
Тістечко картопля
Для приготування тістечка картопля знадобиться подрібнити засохлі шматки паски до стану панірувальних сухарів.
Візьміть склянку крихти та половину столової ложки розм’якшеного вершкового масла. Перемішайте. Повинна вийти маса, з якої можна буде зліпити тістечка. Якщо масла для такої консистенції недостатньо, його можна додати. Коли з отриманої маси можна буде зліпити тістечка, необхідно додати до неї одну столову ложку какао та подрібнені горіхи. Сформуйте тістечка (у формі кульок або овалів) та поставте їх на пів години в холодильник.
Грінки з яйцем
Розбийте в миску сире яйце та змішайте його з двома столовими ложками молока. Візьміть шматочки паски та, якщо вони надто широкі, розділіть їх на тонкі скибочки. Вмочіть кожну скибочку в яйце й підсмажте з двох боків на сковороді.
Англійський десерт — трайфл
Розділіть шматки паски, що підсохли, на невеликі квадратики. Складіть їх у креманку чи будь-яку іншу зручну ємність для десерту. Залийте йогуртом, його знадобиться приблизно 200 г і приберіть на кілька годин у холодильник. В ідеалі десерт має настоятися там протягом ночі. Дістаньте креманку з холодильника, насипте в неї будь-які улюблені ягоди або фрукти, порізані шматочками та насолоджуйтесь оригінальним смаком.