Цибуля або морква. Що краще смажити першим на сковороді під час приготування зажарки

7 серпня, 09:24
Що краще смажити першим на сковороді: цибулю чи моркву (Фото:Radoslaw Wisniewski / pexels)

Що краще смажити першим на сковороді: цибулю чи моркву (Фото:Radoslaw Wisniewski / pexels)

Зажарку роблять для посилення аромату та смаку страви. Але не всі знаю, що першим смажити: цибулю чи моркву.

Обсмажена цибуля та морква є невід'ємною частиною багатьох страв. Майже в кожен суп і борщ прийнято додавати зажарку. Обсмажені овочі додають у різні гарячі страви, а також використовують як начинку. Крім того, підсмажені морквина і цибуля покращують колір страви, завдяки чому вона стає яскравішою і насиченою. Крім вищезгаданих овочів, у зажарку можна додати томати, болгарський перець, часник, гриби, корінь селери, пастернак, капусту та інші продукти, за смаком.

Відео дня

Що першим смажити: цибулю чи моркву

Одні вважають, що спочатку треба класти цибулю, а хтось доводить з логічного погляду через те, що морква твердіша, спочатку обсмажувати треба саме її. Досвідчені кухарі вважають, що першим потрібно смажити цибулю. Так як якщо спочатку посмажити моркву, то не слід розраховувати на золотисту скоринку цибулі, якою вона має покриватися. Також у процесі термічної обробки морква виділяє сік, що не дає цибулі досягти потрібного ступеня обсмажування. Як наслідок цибуля просто не зможе віддати свій аромат та корисні властивості. Адже саме в цьому більшою мірою і є сенс пасерування. Підбиваючи підсумки, першим потрібно смажити цибулю, а потім, коли вона почне покриватися золотистою скоринкою, можна викладати натерту моркву.

Редактор: Альона Дука

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X