Без варіння та пригорання. Як приготувати абрикосове варення на сковороді

2 серпня, 23:05
Абрикосове варення на сковороді (Фото:dasha11 / depositphotos)

Абрикосове варення на сковороді (Фото:dasha11 / depositphotos)

Абрикосове варення — дуже корисний, смачний та ситний продукт. Часто повидло використовують у випічці, особливо в пирогах та печиві. Однак домашнє повидло часто виходить занадто рідким, а покупне дороге.

Досвідчені господині знають, для того щоб приготувати густе повидло, потрібно витратити дуже багато цукру або довго уварювати масу, внаслідок чого, варення може пригоріти. Ми знаємо один метод, завдяки якому можна зробити густе повидло, уникнувши вищеописаних прийомів. На сковороді можна готувати не тільки повидло, а й варення, і джем, консистенції мармеладу, який можна порізати ножем після остигання. Абрикосове варення містить велику кількість клітковини, калію та вітаміни А, Е, С, В та РР, залізо та кальцій. Будь-яке варення корисне для зміцнення імунітету, покращення зору та правильної роботи кишечника. Для цього варення краще вибирати щільні, не перезрілі плоди. Цей рецепт запропонувала кулінарка Юлія Симончук.

Відео дня

Складові:

  • абрикоси - 0,5 літра;
  • цукор - 0,5 літра;
  • лимонна кислота - на кінчику ножа.

Спосіб приготування:

  1. Готувати потрібно у чавунній сковороді. Кількість порцій можна регулювати, залежно від розмірів сковороди.
  2. Киньте абрикоси на сковороду, поставте на максимальний вогонь і з часу закипання засікаєте рівно 5 хв.
  3. Далі додайте цукор і знову чекайте доки варення почне кипіти, знову засікаєте 5 хв.
  4. Після закінчення цього часу додайте щіпку лимонної кислоти і ще кип'ятіть 1 хвилину. Час кипіння час від часу помішуйте, щоб не пригоріло.
  5. Зніміть абрикосове варення з вогню, перекладіть у стерильну банку та закатайте.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X