Їжа довготривалого зберігання. Якими продуктами варто запастися на час війни

4 серпня, 22:05
Їжа довготривалого зберігання (Фото:Polina Tankilevitch / pexels)

Їжа довготривалого зберігання (Фото:Polina Tankilevitch / pexels)

Надія Матвєєва поділилася цінними порадами, які допоможуть убезпечити життя у воєнний час. Телеведуча розповіла, якими продуктами краще запастися на час війни, щоб вижити.

Варто звернути увагу на продукти тривалого зберігання, а також ті, які можете взяти з собою до укриття: «Продукти, які треба брати в укриття, мають бути калорійними. Беріть з собою у рюкзак їжу довготривалого зберігання на 3 дні», ― каже Надія.

Відео дня

Надежда Матвеева (Фото: Пресс-служба Телеканал СТБ)
Надежда Матвеева / Фото: Пресс-служба Телеканал СТБ

Які продукти потрібні для виживання

Важливо мати з собою такі групи продуктів:

Сухарі, хлібці, каші, сухофрукти, пластівці та печиво. Сухарі насушіть заздалегідь і запасіться ними. Консервоване сало, горіхи, кондитерські вироби. М’ясні, рибні чи бобові консерви, готове в’ялене м’ясо. Не забудьте про дитяче харчування, якщо у вас є маленькі діти. Воду беріть звичайну, несолодку. Замінити її можна пастеризованим молоком або консервованим соком. На один день для дорослої людини вистачить 100 грамів консервів та 200 грамів каші чи сухарів. Цього мінімально достатньо для однієї дорослої людини, щоб зберегти здоров’я.

Якими продуктами запастися на час війни (Фото: Прес - служба Телеканал СТБ)
Якими продуктами запастися на час війни / Фото: Прес - служба Телеканал СТБ

Що приготувати із продуктів, які є вдома у кожного

Швидкі пісні коржики замість хліба

Час приготування — 15 хвилин.

Інгредієнти:

  • борошно;
  • дрібка солі;
  • окріп.

Спосіб приготування:

  1. Змішати борошно, дрібку солі та кип’яток.
  2. Замісити та розкачати тонке тісто.
  3. Випікати коржики по 1−2 хвилини з кожного боку.

Вітамінні злакові батончики

Час приготування — 2, 5 години.

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці;
  • мед;
  • вершкове масло;
  • горіхи, насіння, родзинки — на вибір.

Спосіб приготування:

  1. Просушити на пательні вівсяні пластівці.
  2. Розтопити трохи меду та вершкове масло.
  3. Мішати просушені пластівці з медовою сумішшю, додати на вибір горіхи, насіння, родзинки (ще можна цукати, чорнослив, курагу, шоколад — що є).
  4. Перекласти на пергамент, поставити до холодильника на 2 години.
  5. Нарізати на батончики.

Такі продукти довго не псуються та добре втамовують голод. Без вогню також можна приготувати, наприклад, гречку чи кус-кус. Достатньо залити холодною водою, дати кілька годин набухнути, і каша буде готова.

https://www.youtube.com/watch?v=QR_QS0219lU?hidecaption=true
Редактор: Альона Дука

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X