Портативні газові плити. Що можна приготувати на туристичному приладі вдома та на скільки вистачає балона

Яєчня на портативній плиті (Фото:Klaus Nielsen / pexels)
Туристична портативна газова плита з однією конфоркою стала справжньою паличкою виручалочкою для тих, у кого у квартирах та будинках немає газу.
На портативній плиті завжди можна розігріти холодну їжу та приготувати повноцінний сніданок, обід чи вечерю.
Як правильно користуватися портативною газовою плитою
Найкращі лайфхаки — випробувані на собі. Продюсерка YouTube шоу Крафтові мандрі, куратор благодійного проекту Безпечне місце Ганна Горкун придбала собі невелику туристичну плиту та поділилася своїм досвідом.
Ганна Горкун
Розмістіть газову плиту таким чином, щоб вогонь від неї не перекинувся на штори або рушники.

Слідкуйте за тим, щоб полум’я не виходило за межі дна каструлі або сковороди та рівномірно прогрівало її.

Пам’ятайте, максимальне нагрівання потрібно не для всіх страв. Не вмикайте газ завжди на максимум. Так його вистачає на дві-три години. При економному використанні більш тривалий час.

Завжди провітрюйте приміщення, де готуєте на газовій плиті. Чадний газ ще нікому не приносив користі.
На портативній газовій плиті вартістю від 500 до 3000 грн можна приготувати будь-яку страву. Для тих, хто боїться, що балон вибухне, як це вже не раз відбувалося по всій країні, нагадуємо, зберігайте газові балони в сухому приміщенні, що провітрюється, не залишайте плиту без нагляду і тоді вам нічого не загрожує.