Економимо бюджет і продукти. Як приготувати оладки з картопляного пюре, що залишилося

8 серпня, 10:20
Оладки з картопляного пюре (Фото:Eva Bronzini / pexels)

Оладки з картопляного пюре (Фото:Eva Bronzini / pexels)

Відваривши картоплю, часто буває так, що вона повністю не з'їдається і залишається. Щоб урізноманітнити картопляне пюре, з нього можна приготувати безліч нових страв. Сьогодні ми розповімо, як приготувати оладки з вчорашнього пюре.

Якщо у вас залишилося багато картопляного пюре після того, як усі ваші гості пішли, не шукайте нічого, окрім цих оладок. Щоб ваші картопляні оладки вийшли максимально смачними, дотримуйтесь таких порад:

  • картопляне тісто повинно вийти в’язким, як рідке пюре, можливо знадобиться на 1 яйце більше або менше — орієнтуйтеся на консистенцію.
  • в тісто можна додати подрібнену зелену цибулю або зелень за бажанням.

Відео дня

Як приготувати оладки з картопляного пюре

У глибоку ємність додайте яйце, сир і трохи нарізаної свіжої зеленої цибулі, і ви швидко приготуєте тісто, з якого можна сформувати оладки. Немає необхідності навіть додавати в суміш сіль і перець, якщо ваше оригінальне картопляне пюре було добре приправленим. Обваляйте оладки в борошні, перш ніж покласти їх на гарячу, змащену маслом сковороду, і в результаті ви отримаєте хрусткі золотисто-коричневі оладки. Подавайте їх на обід з ложкою сметани та простим зеленим салатом на гарнір або подайте їх як перекус опівдні. Ви навіть можете покласти смажене яйце зверху та назвати це пізнім сніданком. Залишки оладок з картопляного пюре можна зберігати у герметичному контейнері у холодильнику до 3 днів.

Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X