Спрощуємо життя. Чотири функції мікрохвильової печі, про які ви не знали

6 серпня, 22:10
Можливості мікрохвильової печі про які знають не всі (Фото:freepik / freepik)

Можливості мікрохвильової печі про які знають не всі (Фото:freepik / freepik)

Мікрохвильова піч увійшла в наше сучасне життя. Сьогодні нею користуються на будь-якій кухні, навіть професійній. Однак мало хто знає, що, крім розігріву їжі, мікрохвильова піч має й інші корисні функції.

Завдяки мікрохвильовій печі, багато господинь значно спрощують кухонні клопоти. Крім розігріву їжі, у мікрохвильовій печі можна розморожувати продукти, готувати страви та робити інші процеси. Дізнавшись ці секретні функції, ви точно захочете повторити їх у себе вдома.

Відео дня

1 Пінка для капучино

Щоб приготувати пишну пінку для кави, вам не знадобиться кавоварка. Достатньо налити в кухоль молоко, прикрити його кришкою і добре збовтати. Далі поставте кухоль з молоком у мікрохвильову піч на 15-25 секунд. Дістаньте, зніміть кришку і знову грійте молоко протягом 20-30 секунд.

2 Очищення часнику

Щоб довго і вперто не чистити кожну голівку часнику, можна також скористатися мікрохвильовою піччю. Для цього прогрійте його в мікрохвильовій печі протягом 15 секунд. Лушпиння відстане від зубчиків, після чого вам залишиться легким рухом руки зняти його.

3 Зняття шкірки з овочів та фруктів

Щоб не витрачати багато часу на очищення овочів та фруктів від шкірки, скористайтеся мікрохвильовою піччю. Для цього зробіть легкий хрестовий надріз зверху потрібного фрукта або овоча і поставте його на 2 хвилини в мікрохвильову піч. Після цього, шкірку можна буде швидко та безпроблемно зняти.

4 Приготування бобових

Щоб не витрачати багато часу на замочування сочевиці, квасолі та інших бобових, можете скористатися такою таємною властивістю мікрохвильової печі. Помістіть одну чашку сушених бобових у миску та залийте їх водою так, щоб вона повністю покривала всі боби. Додайте 0,5 чайної ложки соди і поставте в мікрохвильову піч на високу потужність на 10 хвилин. Після цього квасоля або сочевиця відразу будуть готові до вживання.

Редактор: Альона Дука

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X