Чотири місця. Де непомітно накопичується кухонний бруд — спостереження та рекомендації професіоналів

21 жовтня, 10:05
4 прихованих місця на вашій кухні, які дійсно потребують прибирання (Фото:diego_cervo / depositphotos)

4 прихованих місця на вашій кухні, які дійсно потребують прибирання (Фото:diego_cervo / depositphotos)

Навіть якщо ви неухильно прибираєте на кухні, ви людина — і є ймовірність, що є кілька місць, які ви забули прибрати.

Або, можливо, ви знаєте, що повинні їх почистити, але продовжуєте відкладати рутинну роботу. У будь-якому випадку, зараз найкращий час, щоб зайнятися цими часто забутими кухонними зонами. Не знаєте, з чого почати? Професійні кухарі розповіли, про які кухонні місця найчастіше забувають, і як їх очистити найефективніше.

Відео дня

1. Щілини вашої плити

Ви можете добре витирати видимі бризки їжі, коли готуєте, але як щодо всіх куточків та закутків усередині та навколо вашої плити? Якщо ви не можете згадати, коли в останній раз займалися цими областями, Катіна Монтанос, засновник і генеральний директор Kosterina і автор Kosterina Kitchen, пропонує вам зробити це якнайшвидше - і вона пропонує вам використовувати для цього оливкову олію. «Я наношу оливкову олію на тканину з мікрофібри, і вона творить дива з нержавіючої сталлю», — каже вона. Хоча ви можете використовувати практично будь-яку оливкову олію для блиску своєї плити.

2. Ваш електричний чайник

Любителі чаю та кави, це для вас. Карла Контрерас, професійний шеф-кухар, фуд-стиліст та фотограф, каже, що в електричних чайниках швидко накопичується накип. «Я уявлення не мала про це, поки не почала регулярно заварювати чай та каву у своєму електричному чайнику», — каже вона. «На мій подив, там було скупчення білого бруду». На щастя, його легко чистити. Контрерас додає у чайник чашку білого оцту та чашку води, доводить до кипіння, а потім залишає на 30 хвилин, перш ніж промити. Потім наповніть чайник чистою водою, доведіть до кипіння і промийте. "Я роблю це не рідше одного разу на місяць, щоб мій чайник залишався чистим, а чай - свіжим", - каже вона. Вдома немає електрочайника? Цей спосіб також працює для плити!

3. Ваш ящик для столових приладів

Ще одне часто забуває місце в ящику для столових приладів. «Нещодавно я замінила свій органайзер для столового срібла і була здивована кількістю крихт, що скупчилися, — каже Контрерас. "Ця область може бути дуже брудною, особливо якщо ви готуєте їжу нагорі, а ящик не закритий на 100%". Щоб почистити, вийміть все, включаючи вкладку зі скриньки та столове срібло. Якщо в шухляді багато крихт, Контрерас пропонує використовувати пилосос, потім витерти його гарячою водою з милом і висушити чистим рушником. Як тільки все висохне, покладіть все назад у ящик. "Тепер я роблю це один раз на сезон, щоб підтримувати чистоту та порядок", - каже вона.

4. Ваша зона спецій, олії та оцту

Тімоті Холлінгсворт, шеф-кухар і власник ресторану Otium у Лос-Анджелесі та шеф-кухарі OXO In Residence, каже, що люди часто забувають чистити місця для спецій, олії та оцту. "Більшість часу, коли люди готують, вони схильні брати, використовувати і класти назад", - говорить він. Найпростіший спосіб містити речі в порядку - швидко протирати спеції, олії та оцет щоразу, коли ви їх використовуєте. Щоб зробити все можливе, тримайте свої банки для спецій у порядку та легко доступними, щоб вони не впали та не пролилися. Ще одна порада: переглядайте свої спеції, олії та оцет не рідше одного разу на квартал. "Я все витягую, перевіряю, чи не прострочені речі, все ще в хорошому стані, а полиці та ящики витерті", - говорить Холлінгсворт. "Це також чудова можливість провести інвентаризацію того, що у вас є, і поповнити запаси всього, що у вас може закінчитися".

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів НВ
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X