Щоб довго зберігалася та не гірчила. Скільки солі потрібно для засолювання 1 кг капусти

12 вересня, 19:21
Рецепт квашеної капусти (Фото:zemchen / depositphotos)

Рецепт квашеної капусти (Фото:zemchen / depositphotos)

Квашена капуста здавна подавалася на будь-яке гуляння українців. Певною мірою, ця страва стала частиною нашої культури.

Квашена капуста багата на залізо, калій, магній і цинк. Також у ній присутні вітамін С, пектин, кальцій, сульфорафан, вітамін А, вітаміни групи В, вітаміни К та U. Ці речовини попереджають виникнення багатьох захворювань шлунково-кишкового тракту, включаючи виразкову хворобу шлунка та виразку дванадцятипалої кишки.

Відео дня

Скільки класти солі для засолювання 1 кг капусти

Щоб приготувати смачну квашену капусту, важливо не тільки знати базовий рецепт, а й вибрати якісні продукти та дотримуватися потрібної кількості інгредієнтів. Так, багато господинь не знають, скільки солі потрібно додати на 1 кг засолювання. Ми розібралися у цьому питанні.

Якщо ви квасите капусту без розсолу, потрібно дотримуватися наступного співвідношення солі до овочів: на 1 кілограм капусти потрібно брати 20 г солі толова ложка без гірки). Також важливо знати, що для квашеної капусти потрібно використовувати лише звичайну сіль.

Для квашення капусти варто вибрати середньостиглі сорти капусти, так як при засолюванні ранніх сортів капуста вийде м'якою і буде погано зберігатися, а засолювання пізніх сортів загрожує тим, що готовий продукт з часом набуде неприємного смаку і запаху. Найбільш підходяща для тривалого зберігання квашена капуста:

  • Білокочанна капуста плескатої або круглої форми.
  • Качани великі та щільні, білого кольору (без видимих ушкоджень).
  • Зріз на капустяній качанці має бути світлого однорідного кольору, без явних плям аявність плям може означати початок процесу гниття овочів).
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X