Закуска для імунітету. Як приготувати домашній хрін

28 жовтня, 03:09
Базовий рецепт складається тільки з хрону, солі та цукру (Фото:matka_Wariatka / depositphotos.com)

Базовий рецепт складається тільки з хрону, солі та цукру (Фото:matka_Wariatka / depositphotos.com)

Корінь хрону містить в рази більше вітамінів, ніж цитрусові, тож саме він найкраще підходить для домашньої профілактики застуди.

Хрін володіє сильними антибактеріальними властивостями та покращує здоров’я дихальних шляхів.

Аллілізотіоціанат, олія, що виділяється при розрізанні кореня хрону, має потужні антибактеріальні властивості й бореться з низкою небезпечних бактерій. Окрім того, споживання хрону викликає відчуття печіння в носових пазухах, носі та горлі, тому його часто використовують для полегшення застуди та проблем з диханням. Дослідження показують, що добавка з хроном і красолею може бути досить ефективною у лікуванні гострих інфекцій пазух носа та бронхіту.

Відео дня

Рецептів хрону є дуже багато, від класичних на 3 інгредієнти (корінь, сіль, цукор) до оригінальніших: зі сметаною (додати за смаком) чи натертим яблуком. Пропонуємо вам два найбільш базові рецепти: з буряком і класичний без добавок.

Рецепт хріну з буряком

Інгредієнти:

  • 200 г кореня хрону
  • 1 буряк
  • 1 ст.л. оцту чи лимонного соку
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. солі

Приготування:

1. Промийте та гарно почистіть корені хрону. Пропустіть корені через м’ясорубку.

2. Буряк можна обробити трьома способами: вичавити з нього сік, перебити в блендері до стану пюре чи натерти на дрібну тертку. У першому варіанті ви отримаєте лише красивий колір, а в другому й третьому — легкий присмак буряка.

3. Змішайте хрін, буряк і решту інгредієнтів і розкладіть по банках.

Зберігайте готовий хрін впродовж тижня в холодильнику.

Рецепт домашнього хріну

Інгредієнти:

  • 300 г кореня хрону
  • 200 мл окропу
  • 5 г солі
  • 20 г цукру

Приготування:

1. Промийте та гарно почистіть корені хрону. Пропустіть корені через м’ясорубку чи перебийте в блендері.

2. В окропі розчиніть сіль і цукор, а коли температура опуститься до 40−50С, влийте до подрібненого кореня. Ретельно перемішайте.

3. Розкладіть закуску по невеликих банках і відправте в холодильник настоюватися на 3−4 години.

Зберігайте в холодильнику близько тижня.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. НВ не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. НВ також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Показати ще новини
Радіо НВ
X