Щоб не гірчив. Як виростити солодкий та хрусткий редис

Хрумкий та не гіркий редис (Фото:melis82 / depositphotos)
Невибагливий на перший погляд коренеплід, часто виростає гірким і не смачним.
Щоб редис радував своїм смаком й абсолютно не гірчив, необхідно дотримуватися кількох простих, але важливих правил щодо його вирощування.
Яких правил необхідно дотримуватися, щоб виростити солодкий редис
Насіння
Насіння редису необхідно висаджувати на досить великій відстані, приблизно 15−20 см. У такому випадку він виростає більшим.
Полив
Одна з причин гіркого смаку редису — недостатній полив. Після того, як посіяне насіння, полив повинен бути регулярним. Не рідше двох разів на тиждень.
Грунт
Редис любить пухкий ґрунт. Важливо не лінуватися та після кожного поливу розпушувати землю на грядці.
Пізнє викопування
Якщо дозрілий редис буде довго перебувати в ґрунті, він перезріє та почне гірчити.
Бур’яни
Бур’яни, що ростуть поряд з редисом, забирають з ґрунту вологу та корисні речовини, без яких він не може вирости солодким. Важливо видаляти їх з грядки.
Рослини помічники
Декілька рослин сприятливо впливають на ріст редису та відлякують від нього шкідників, серед них: салат, часник, цибуля, полуниця, настурція.