Не для краси. Чому кухонні губки мають різні кольори та як правильно їх використовувати

31 серпня, 23:10
Кухонні губки (Фото:AntonMatyukha / depositphotos)

Кухонні губки (Фото:AntonMatyukha / depositphotos)

Губки для миття посуду є на кожній кухні. Однак важливо знати, що колір кожної губки має своє призначення.

Багато хто думає, що губки мають різні кольори тільки через маркетинговий хід. Однак колір абразивної частини характеризує призначення, щільність та жорсткість прошарку. Знаючи їх правильне застосування, можна швидше та простіше отримати чистий посуд та не пошкодити посуд з делікатною поверхнею (наприклад, сковорідка з антипригарним покриттям або порцеляновий посуд).

Відео дня

Як розрізнити губки для миття посуду за кольором

  • Зелений колір – найжорсткіший. За допомогою такої губки ви легко зможете очистити застиглий жир, їжу, що пригоріла, і залишки їжі, які вже засохли. З такою губкою варто бути обережнішим, є ризик пошкодити емаль або скло.
  • Коричневий або червоний мають менш жорсткі матеріали, але мають абразивний матеріал, який легко видаляє не дуже сильні забруднення.
  • Жовтий - такий скотч-брайтон найделікатніший і ніжніший. Така губка підходить для делікатних предметів на кшталт кришталю, тонкого скла та порцеляни. Але якщо забруднення не дуже сильні, то краще мити посуд поролоновою стороною.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X