Радянські пережитки. Чи потрібно насправді їсти суп кожен день і що буде, якщо від нього відмовитись

4 серпня, 21:05
Чи потрібно насправді їсти суп і що буде, якщо від нього відмовитися взагалі (Фото:JÉSHOOTS / pexels)

Чи потрібно насправді їсти суп і що буде, якщо від нього відмовитися взагалі (Фото:JÉSHOOTS / pexels)

Наші бабусі та мами завжди говорили, що один раз на день ми зобов’язані їсти суп або іншу рідку страву. Але чи це так? Наскільки дійсно корисний суп — ми розповімо в цій статті.

Суп є рідкою стравою, у складі якої має бути не менше ніж 50% рідини. Вважається, що супи почали готувати нещодавно — близько 400−500 років тому, з появою вогнетривкого, хімічно нейтрального посуду. На сьогоднішній день супи поширені у всьому світі. Однак, незважаючи на поширену думку, що супи корисні для шлунка, це не зовсім так. Деяким людям загалом протипоказані супи за станом здоров’я. Але це має вирішувати лише лікар. Дієтологи кажуть, що м’ясні бульйони не рекомендовані людям із серцево-судинними та шлунково-кишковими проблемами.

Відео дня

Чи потрібно щодня їсти суп

Вживати суп кожен день стало найпоширенішим за радянських часів, коли нас змушували їсти щось «гаряче» в саду або школі. Тоді вважалося, що завдяки цьому людина буде рости здоровою, а раціон буде повним і правильним. Незважаючи на те, що разом з супом в наш організм надходить безліч корисних вітамінів, особливо якщо це овочевий суп, вживати суп кожен день — це лише міф і традиція. Доведено, що потреби у систематичному вживанні рідких страв немає. Прикладом є показники гастроентерологічних захворювань у тих країнах, де супи взагалі не прийняті. Там ці показники нічим не відрізняються порівняно до наших. Якщо взагалі не їсти суп або іншу рідку їжу, то це ніяк не позначиться на здоров'ї та організмі здорової людини. Наш організм добре почувається, отримуючи корисні речовини та достатню кількість рідини з інших продуктів та напоїв.

Поради щодо вживання супу

  • суп повинен бути не дуже гарячим та не дуже холодним;
  • гостру першу страву небажано їсти;
  • варіть суп не на жирному бульйоні (наприклад, з курки);
  • при варінні супу уникайте приправ, що містять хімічні харчові добавки, швидкорозчинних супів з пакетиків та бульйонних кубиків;
  • не рекомендується також при варінні супу робити засмажку на соняшниковій олії.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. НВ не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. НВ також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Редактор: Альона Дука

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X