Лінивий рецепт. Пиріг з лаваша від Тетяни Литвинової

21 серпня 2021, 04:14

Гастро-експерт розповіла, як приготувати простий м’ясний пиріг із заливкою з йогурту.

Цей пиріг — справжній рятівник для всіх, хто зайнятий не тільки кухнею, а й роботою з повною зайнятістю, а також для тих, хто не любить морочитися приготуванням.

Рецепт м’ясного пирога з лаваша

Відео дня

Інгредієнти:

  • Лаваш — 3шт.
  • Фарш із яловичини — 600 г
  • Цибуля ріпчаста — 300 г
  • Морква — 300 г
  • Сік томатний — 300 г
  • Сіль — 1 ч.л.
  • Перець — 0,5 ч.л.
  • Часник — 2 зубчики
  • Кріп — 40 г
  • Сир Моцарела — 150 г
  • Сир Пармезан — 10 г

Заливка:

  • Йогурт 10% - 300 г
  • Яйця — 2 шт.
Тетяна Литвинова
Фото: Тетяна Литвинова

Приготування:

Спочатку потрібно зробити засмажку. Для цього подрібнену цибулю, часник і моркву тушкуємо на оливковій олії з томатним соком.

А поки підготуємо форму і заливку. Форму необхідно вистелити пергаментом хрест-навхрест і змастити вершковим маслом. А для заливки змішуємо йогурт і яйця.

Натираємо моцарелу. Коли сік із засмажкою випарувався можна додавати яловичину. Дрібно нарізаємо кріп, використовуючи тільки листочки. І змішуємо зелень з готовою м’ясною начинкою.

Тепер можна формувати пиріг. Для цього листи лаваша викладаємо в форму так само, як і пергамент, стежте за тим щоб лаваш не пересихав. Викладаємо половину начинки і натерту моцарелу.

Потім обрізки з лаваша обмачуємо в заливці і також викладаємо зверху сиру. І повторюємо шар м’яса і сиру. Загортаємо лаваш і змащуємо заливкою.

Зверху натираємо пармезан і ставимо випікатися в духовку на 25−30 хвилин при 180С.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X