Лінивий рецепт. Пиріг з лаваша від Тетяни Литвинової
Гастро-експерт розповіла, як приготувати простий м’ясний пиріг із заливкою з йогурту.
Цей пиріг — справжній рятівник для всіх, хто зайнятий не тільки кухнею, а й роботою з повною зайнятістю, а також для тих, хто не любить морочитися приготуванням.
Рецепт м’ясного пирога з лаваша
Інгредієнти:
- Лаваш — 3шт.
- Фарш із яловичини — 600 г
- Цибуля ріпчаста — 300 г
- Морква — 300 г
- Сік томатний — 300 г
- Сіль — 1 ч.л.
- Перець — 0,5 ч.л.
- Часник — 2 зубчики
- Кріп — 40 г
- Сир Моцарела — 150 г
- Сир Пармезан — 10 г
Заливка:
- Йогурт 10% - 300 г
- Яйця — 2 шт.

Приготування:
Спочатку потрібно зробити засмажку. Для цього подрібнену цибулю, часник і моркву тушкуємо на оливковій олії з томатним соком.
А поки підготуємо форму і заливку. Форму необхідно вистелити пергаментом хрест-навхрест і змастити вершковим маслом. А для заливки змішуємо йогурт і яйця.
Натираємо моцарелу. Коли сік із засмажкою випарувався можна додавати яловичину. Дрібно нарізаємо кріп, використовуючи тільки листочки. І змішуємо зелень з готовою м’ясною начинкою.
Тепер можна формувати пиріг. Для цього листи лаваша викладаємо в форму так само, як і пергамент, стежте за тим щоб лаваш не пересихав. Викладаємо половину начинки і натерту моцарелу.
Потім обрізки з лаваша обмачуємо в заливці і також викладаємо зверху сиру. І повторюємо шар м’яса і сиру. Загортаємо лаваш і змащуємо заливкою.
Зверху натираємо пармезан і ставимо випікатися в духовку на 25−30 хвилин при 180С.
Смачного!
Лінивий м'ясний пиріг - відеорецепт
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.