Знежирена дієта. Американський експерт розповів чим небезпечна відмова від жирів
Як розповідає спеціаліст, в прагненні схуднути люди часто виключають з раціону жирну їжу, оскільки вважають, що вона є причиною зайвої ваги, пише Мen's Health. Більше того, останнім часом модні дієти часто рекомендують відмовитися від шкідливих жирів, а також скоротити вживання корисних насичених жирів.
Професор Лайман називає такі рекомендації пережитком минулого, оскільки вони не мають нічого спільного з схудненням. Незважаючи на те, що жир містить багато калорій, він є невід'ємною частиною нормальної роботи імунітету, а також забезпечує еластичність судин і терморегуляцію клітин.
- Читайте також: Американські вчені довели шкоду вегетаріанства
Регулярне вживання нежирних продуктів веде до дефіциту жирів, через що може порушитися обмін речовин, який спричинить стрімкий набір ваги. Крім того, існує високий ризик розвитку серцево-судинних захворювань і навіть діабету другого типу.
Ще одна небезпека, яка таїтися в продуктах, маркованих низьким вмістом жиру - це їх склад. Зазвичай така їжа має прісний або неприємний смак, тому, щоб зробити її більш привабливою в неї додають цукор або інші далеко не корисні компоненти. В такому випадку продукти стають навіть більш калорійними і шкідливими, ніж їх «жирні» аналоги.
Як пояснює професор Лиман, щоб схуднути без шкоди для здоров'я, слід просто замінити шкідливі жири корисними, яких у щоденному раціоні має бути щонайменше 25 відсотків.
Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life