Суперфуд. Британські експерти назвали 10 найкорисніших продуктів харчування

24 грудня 2015, 10:07
Фахівці кейтерингової компанії Plyvine Catering розповіли про продукти, які містять найбільше цінних вітамінів, мінералів і поживних речовин

Відносно недорогі й доступні в будь-якому супермаркеті фрукти, овочі, горіхи та рибу люди часто намагаються замінити більш екзотичними «суперпродуктами», пише Daily Mail, грунтуючись на інфографіці Plyvine Catering.

Відео дня

10 найбільш корисних продуктів на планеті виглядають так:

Лимони

В одному лимоні міститься більше 100% добової норми вітаміну C. Цитрусові флавоноїди, якими багатий цей фрукт, пригнічують ріст ракових клітин і діють як протизапальний засіб.

© miradeshazer/Pixabay

© miradeshazer/Pixabay Фото:

Броколі

Одне середнє стебло броколі містить 100% добової норми вітаміну K і 200% рекомендованої до використання щоденної норми вітаміну C.

© jackmac34/Pixabay

© jackmac34/Pixabay Фото:

Чорний шоколад

Какао-порошок багатий на флавоноїди і антиоксиданти, які знижують рівень поганого холестерину і підвищують рівень хорошого.

© AlexanderStein/Pixabay

© AlexanderStein/Pixabay Фото:

Картопля

Одна середня картоплина забезпечить денну норму вітаміну A, який захищає організм від ураження раком і стимулює імунну систему.

© Pixabay

© Pixabay Фото:

Лосось

Лосось – це чудове джерело Омега-3 жирних кислот, які знижують ризик депресії, серцевих захворювань і раку.

© Pixabay

© Pixabay Фото:

Волоські горіхи

Горіхи також містять Омега-3 жирні кислоти і покращують настрій.

© Ajale/Pixabay

© Ajale/Pixabay Фото:

Авокадо

В одному авокадо міститься більше половини денної норми клітковини і близько 40% фолієвої кислоти, яка допомагає знизити ризик серцевих захворювань.

© Pixabay

© Pixabay Фото:

Часник

Часник – це не лише потужний винищувач хвороб, це також засіб, що знижує рівень холестерину і стабілізує кров'яний тиск.

© Pixabay

© Pixabay Фото:

Шпинат

Шпинат містить лютеїн і зеаксантин – два імуностимулюючих антиоксиданта, що поліпшують здоров'я очей.

© kaboompics/Pixabay

© kaboompics/Pixabay Фото:

Квасоля

Вживання бобових чотири рази на тиждень допоможе знизити ризик серцевих захворювань на 22%. Також квасоля допомагає зменшити ризик раку молочної залози.

© Pixabay

© Pixabay Фото:

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X